Forside X-files Coronavirus

MWC 2020 aflyst på grund af coronavirus

-

Antallet af firmaer, der har meldt fra til MWC er nu så højt, at mobilmessen har besluttet sig for at aflyse.

Tusindvis af flybilletter og hotelreservationer i Barcelona er netop blevet komplet værdiløse. Mobile World Congress 2020 i Barcelona er nemlig blevet aflyst. Det er sket som følge af udbredelsen af corona-virus’en, der har fået en stor mængde virksomheder til at droppe messen i år.

Det er ikke småting, når verdens største mobilmesse må lukke ned på grund af for få deltagende virksomheder. Oprindeligt skulle alle de største mobilproducenter (minus Apple) have været samlet, som de gør hvert år, i Barcelona fra 24.-27. februar.

Annonce:

Normalt betyder det en bølge af annonceringer på smartphone-fronten, men disse må altså nu komme i en anden form end i forbindelse med messen. MWC’s hovedarrangør, GSM Association meddelte onsdag aften dansk tid, at messens 2020-version ikke bliver til noget.

GSMA har ifølge Bloomberg meldt ud, at det simpelthen var ”umuligt” at gennemføre messen på grund af de mange firmaer, der har meldt fra. Det er en lang liste, som du kan se her, og den indeholder blandt andet store navne som Amazon, Cisco, Ericsson, LG, MediaTek, NVIDIA og Sony.

 

Foto: recordere.dk

Hårdt slag for MWC

Senest har også HMD Global, der laver smartphones under Nokia-navnet, meldt fra. 2020-udgaven af coronavirus’en har sit udspring i Wuhan i Kina, og derfor er det ganske ironisk, at det største, kinesiske smartphone-firma ikke har aflyst. Huawei havde tænkt sig at komme.

Men nu kan også Huawei blive hjemme. Samsung havde også planlagt at tage til Barcelona, men det ville blive en nedskaleret delegation, der ville tage afsted, skrev CNET forleden. For Sonys vedkommende har de meddelt, at deres nyheder bliver vist frem via YouTube, mens LG vil holde separate events for deres lanceringer ”i en nær fremtid”.

Sidste år var der omkring 100.000 besøgende på MWC, så det er rigtig mange hotelværelser og flybilletter, der bliver aflyst. Derudover vil restauranter, transport og alle de andre sekundære forretninger, der normalt har glæde af så stort et menneske-indryk miste rigtig mange penge på aflysningen.

Så Barcelonas indbyggere er formentlig lidt ekstra sure på coronavirusen lige nu. På Twitter går snakken blandt eksperter, analytikere og journalister om hvad det kan få af betydning for branchen. Enkelte påpeger, at nogle virksomheder kan ende med at opdage, at de slet ikke har brug for messen og derfor ikke vender tilbage næste år. Det kan blive et hårdt slag for MWC overordnet set – også i fremtiden.

Pressemeddelse fra GSMA

12 February 2020, Barcelona:

Since the first edition of Mobile World Congress in Barcelona in 2006, the GSMA has convened the industry, governments, ministers, policymakers, operators and industry leaders across the broader ecosystem.

With due regard to the safe and healthy environment in Barcelona and the host country today, the GSMA has cancelled MWC Barcelona 2020 because the global concern regarding the coronavirus outbreak, travel concern and other circumstances, make it impossible for the GSMA to hold the event. The Host City Parties respect and understand this decision.

The GSMA and the Host City Parties will continue to be working in unison and supporting each other for MWC Barcelona 2021 and future editions. Our sympathies at this time are with those affected in China, and all around the world.

 

Andre nyheder om elektronikverdenens påvirkning af covid-19 virus (corona)
Annonce:
Forrige artikelMWC i Barcelona ramt af endnu flere aflysninger.
Næste artikelAndroid-far lukker smartphone-firmaet Essential ned
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.