Forside * Nyheder

Nu kan Samsung-fans med BMW’er låse dem op med Galaxy S21

-

Google har åbnet for bilnøglefunktionen i Android, der lader dig fjernstyre låsene og startknappen på visse biler fra visse smartphones.

Det er en af de funktioner, de fleste havde regnet med ville dukke op på et tidspunkt, det var kun et spørgsmål om tid. Ligesom med kontaktløs betaling via mobilen giver det mening at erstatte den trådløse nøgle-dims til bilen med telefonen.

Annonce:

De er trods alt begge trådløse og kan blive aktiveret, når de kommer tæt nok på en anden enhed. Men der er jo en hel del sikkerheds- og ikke mindst stabilitetshensyn at tage, når det gælder smartphones, der erstatter bilnøgler. Så derfor har det taget noget tid.

Apple annoncerede deres Car Key-teknologi ved udviklerkonferencen WWDC sidste år, og tidligere i år kunne ejere af nyere iPhones i den dyrere ende så begynde at bruge dem som bilnøgler. Hvis de altså ejede en bil, der var kompatibel med teknologien.

Indtil videre er det stort set kun BMW, der for alvor har implementeret smartphone-bilnøglerne. For iPhones vedkommende handler det blandt andet om at bilerne skal kunne hoppe på en Ultra Wide Band (UWB)- eller en Bluetooth Low Energy-forbindelse for at kommunikere med iPhone.

Danmark blandt de få lande, hvor det virker

Nu er turen så kommet til Android-platformen. Her er det ikke UWB, der er i centrum, men derimod NFC-teknologien. Men det er stadig kun BMW, der er direkte kompatibel med Googles Android-bilnøglefunktion, der blev annonceret ved Google I/O tidligere i år.

Udover en nyere bimmer skal du eje en af Googles Pixel 6 eller Pixel 6 Pro-telefoner for at få det til at virke. Disse sælges som bekendt ikke officielt i Danmark (de kan dog købes via parallelimport). Men så er det jo godt, at der er en enkelt anden smartphone-model på kompatibilitetslisten.

Det er såmænd Samsungs Galaxy S21, der trods alt er en af de mest populære Samsung-telefoner derude lige nu. Sidstnævnte kan bruges sammen med nyere BMW-modeller, der understøtter smartphone-fjernbetjening, men kun i syv lande på verdensplan. Heldigvis er Danmark iblandt disse syv lande – som det eneste nordiske land i øvrigt.

Foto: Google.

Som nævnt er det til at begynde med NFC-funktionaliteten, der er blevet åbnet op for, hvilket betyder, at du skal holde telefonen på selve bildøren for at få det til at virke – lidt som når du bruger NFC-betaling. Google har dog meldt officielt ud til websitet 9to5Google, at UWB-funktionen også vil blive åbnet op på et senere tidspunkt.

Både Galaxy S21 og Pixel-modellerne har UWB-chips, men disse er altså ikke aktiveret til bilbrug i første omgang. Google siger også, at de samarbejder med andre bilmærker ud over BMW for at få større udbredelse af teknologien. Endelig skal det nævnes, at det endnu ikke står helt klart, om Android-bilnøglerne fungerer på smarture med WearOS. Apples tilsvarende teknologi virker derimod på Apple Watch.

Flere bilmærker har allerede mulighed for mobil fjernstyring af visse bilfunktioner via dedikerede apps, og man har i flere år kunnet købe kits til biler, der opnår det samme.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.