Forside * Featured

Nye iPhones, iPads og Macs forventes lanceret om en måneds tid

-

Apples forårs-event ser ud til at blive afholdt omkring 8. marts.

Der er kun lige omkring en måned til at Tim Cook byder velkommen til en præsentation af forårskollektionen fra Apple. Det mener Bloomberg i hvert fald at vide. Deres normalt ret velinformerede kilder har fortalt erhvervsmediet, at den næste Apple-event kommer til at blive afholdt i dagene omkring 8. marts.

Tim Cook kommer dog efter sigende stadig ikke til at træde op på en scene foran et publikum, men derimod ind foran et kamera, sådan som det har været tilfældet under hele Corona-pandemien. Apple er tilsyneladende stadig ikke klar til at invitere journalister og branchefolk ind i Steve Jobs Theater i Silicon Valley-hovedkvarteret.

Annonce:

I stedet bliver der tale om endnu en videopræsentation. Til gengæld skulle der være godt nyt for fans af Apples Air-serie af iPads. Den kommer der en ny version af, hvis Bloombergs kilder er til at stole på.

Den nye iPad Air kommer til at bygge videre på det design, Apple lancerede i 2020, men der kommer en hurtigere processor ombord. Dertil kommer muligheden for at købe iPad Air med 5G-forbindelse, hvis man gerne vil have en version med mobil dataadgang.

M2-Macs kommer først senere

Tilføjelsen af 5G er også den største nyhed i forhold til den nye iPhone, der forventes annonceret ved den samme event. Som årvågne Rec-læsere nok har gættet, er der tale om et nyt indspark i Apples billige iPhone SE-serie, der altså nu også vil kunne fås med et 5G-modem.

Det er småt med, hvad vi ellers ved om den kommende iPhone SE, men mon ikke vi også kan forvente en processor-opgradering i forhold til den nuværende model? Ifølge Bloomberg fastholder Apple dog det ydre design, der ligner en iPhone 8 og dermed er iPhone SE stadig den sidste tilbageværende model med det ”gamle” iPhone-design med knappen i bunden.

Endelig skulle der også komme en ny Mac med Apple Silicon-processor ombord. Det står endnu ikke helt klart, om Apple vil benytte lejligheden til at annoncere M2-chippen. Det er dog mere sandsynligt, at firmaet venter til senere på året, hvilket også er den melding, Bloombergs Mark Gurman er kommet med i sit seneste nyhedsbrev.

Her skriver Gurman, at Apple forventer at sende fire M2-baserede Macs på markedet i 2022, hvoraf to bliver en ny MacBook Air og en ny udgave af den billigste MacBook Pro. Sidstnævnte bliver formentlig uden ProMotion-skærm samt andre features, der begejstrede mange Apple-fans ved lanceringen af den nye MacBook Pro-serie i efteråret.

De andre to M2-Macs skulle være en ny Mac Mini og en ny 24-tommers iMac. Der skulle også være en ny iMac på vej med tilnavnet Pro, der vil kunne fås med M1 Pro og M1 Max-chips, og som breder sig ud over en 27-tommers skærm. Det er formentlig denne sidstnævnte iMac Pro, Apple vil annoncere i dagene omkring 8. marts, hvis Bloombergs kilder har ret.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.