Forside * Featured

Samsungs første QD-OLED TV er på trapperne

-

Samsung går ind på markedet med OLED TV og første model lanceres her i foråret

Samsung har hidtil gået i en bue udenom OLED TV og holdt sig til LCD TV, som QLED-varianterne.

Annonce:

Men i år rykker den store koreanske elektronikleverandør også ind på markedet for OLED TV. Dette både med paneler købt ude i byen og Quantum Dot OLED (QD-OLED) fra Samsungs egen displayfabrik. Det er sidstnævnte teknologi som sidder i denne model.

Samsung OLED S95B hedder det første QD-OLED TV. Her kombineres ydeevnen fra deres Neural Quantum Processor 4K, oplevelserne fra Tizen-platformen med lydoplevelserne fra Samsung Object Tracking Sound og Q-Symphony med Dolby Atmos.

“Alt sammen pakket i et tyndt LaserSlim design”, lyder det fra Samsung.

Der er en OLED brightness booster og perceptuel colour mapping, for bedre peak brightnes og naturtro farver.

Samsung S95B kommer i størrelserne 55″ og 65″.

 

Pris og tilgængelighed

Samsung S95B kommer her i foråret.

Prisen er ikke oplyst.

 

Om QD-OLED

I QD-OLED smelter QD-teknologi (Quantum Dot) og OLED-teknologi sammen til et high end panel.

De OLED-displays som er på markedet nu bygger på en teknologi hvor et OLED-panel lyser hvidt og grundfarverne (rød, grøn, blå plus hvid) dannes af et filter foran kaldet ‘color refiner’. Filteret har dog den bagside at det tager lys, altså dæmper lysintensiteten på skærmen.

Ved Quantum Dot dannes farverne af et aktivt lag, med pixels der lyser op i forskellig farve, ud fra den størrelse de har. I QD-OLED sættes et blåt OLED-panel til at belyse QD-laget bagfra, og så er det de enkelte pixels i QD-laget der lyser op. Quantum Dot på OLED giver bedre farver og mulighed for mere lys på displayet, til fordel for 4K UHD og HDR (High Dynamic Range).

Så QD-OLED regnes for bedre end de OLED-displays der kendes i dag. Bagsiden er at Quantum Dot-teknologien ikke er billig at producere. Analysefirmaet Omdia har tidligere vurderet at et 65″ QD-OLED-display indledningsvis ville blive dobbelt så dyrt som et 65″ almindeligt OLED-display.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.