Forside * Featured

TEST: Meeting Owl Pro – Genialt 360 graders mødekamera

-

Vi har testet et mødekamera som fortjener pladsen midt i mødelokalet, og på den måde sikre at alle der sidder omkring bordet bliver set, og sat i fokus. Kameraet hedder Meeting Owl Pro, og der er ingen ugler i mosen med det.

Os der arbejder på kontor, kender det kun alt for godt – Kameraet virker ikke, lyden er elendig, og “kan du ikke dreje kameraet lidt, for Ole er ikke i billedet”. Der er masser af spændende ting der sker på et onlinemøde. Mange af de udfordringer har amerikanske Owl Labs løst med det produkt som hedder Meeting Owl Pro. Det er et 360 graders mødekamera med 1080p opløsning, der er monteret på en højttaler, der gør at hele enheden ligner en ugle. Og lad mig bare starte med en del af konklusionen. Den er genial. Jeg har testet den i en uges tid, og her er hvad vi synes.

 

Annonce:

Udpakning, og måske verdens letteste installation

Meeting Owl Pro kommer i en æske, der udover selve uglen indeholder en strømforsyning, strømkabler, et Micro USB kabel og så en lille manual, jeg ikke skulle bruge tid på at læse.

Som skrevet er hele enheden formet så den i toppen ligner en ugle. Det endog med øjne og ugle-lyde når den tændes. Helt i toppen sidder der et 360 graders kamera som kan levere et 1080p billede. Inde i enheden sidder der højttalere og så sidder der i bunden hele 8 mikrofoner, der sikrer at alle der sidder omkring bordet kan høres. I bunden er tilslutning af strøm, et skruehul, så du også kan montere Meeting Owl på en tripod hvis mødet foregår stående, og så min største anke imod designet. Vi er i 2022, og selvom Meeting Owl allerede har nogle år på bagen, så bruger enheden Micro USB. Det ville være lækkert hvis Owl Labs opdaterede det til USB-C, men når det er sagt så er installationen en af de ting der imponerer mest.

 

360 graders kamera i top af Meeting Owl Pro

Jeg havde forventet der skulle installeres en masse software, men der skulle ikke installeres noget som helst på computeren, hvor Meeting Owl installeres uden problemer på både Mac og PC, og det du får er et kamera, en højttaler og en mikrofon. Og det er genialt, for jeg arbejder for en organisation, der ikke tillader installation af ikke godkendt software, og så ville jeg ikke have kunne teste den arbejdsrelateret, men det virkede perfekt, både med Teams og Skype som vi bruger. Den eneste software du skal installere skal installeres på din smartphone eller tablet, der så udover at kunne styre kamera og bruges som whiteboard, også er måden du sætter kameraet op og også kan opdatere firmware på enheden. App’en forbinder først via Bluetooth, og så tilslutter den uglen til dit trådløse netværk, så den kan styres trådløst.

Installationen er helt vild let, og det faktum at du ikke skal installere en masse software på din computer, er genialt. Det gør det super let at tage den med til andres computere.

 

Er det et kæmpe lokale, eller en skoleklasse kan du bruge en funktionalitet som hedder Owl Connect, som gør du kan forbinde to Meeting Owls og så præsentere dem som ét kamera.

Installation og design er godkendt.

 

Hvordan er billede og lyd

Som sagt har Meeting Owl et 360 graders kamera. Det betyder at du kan se alle deltagere, og at Meeting Owl så super intelligent sætter ekstra billeder ind af dem som taler lige nu. Det fungerer rigtigt godt, og selvom billedkvaliteten ikke er den bedste vi har set på et mødekamera, så det at den kan se alle i lokalet, gør at det gør mindre at du betaler lidt på den kvalitet for til gengæld at kunne fokuserer på den eller dem der taler lige nu.

Inden i hjertet af Meeting Owl sidder der en Qualcomm Snapdragon 605 processor, der sammen med de 8 mikrofoner og kameraet sørger for at alt foregår via kunstig intelligens, og du kan bede den om at fokusere på den som præsenterer hele tiden, go så har den et 3. billede af de andre som taler, og også det fungerer rigtigt godt. Personligt lod jeg Meeting Owl styre det hele selv, og man glemmer faktisk at have fokus på hvad den gør, fordi den gør det så godt.

 

Den sender som standard et billede delt i en, to eller tre zoner, hvor den i toppen viser et komplet 360 graders billede af mødelokalet, og så under har den eller dem der taler.

Lyden i de tre indbyggede højttalere er godkendt, og kan sagtens give lyd til et lokale med op til 10-14 deltagere. Og sidder du i modtager enden, altså på den anden side af mødet, så er lyd og billede også godt.

Vi har testet den med Teams, Skype, og privat har jeg også prøvet den med Zoom og Facebook Messenger, og den fungerede bare super godt, fordi den af alle møde-apps opfattes som et helt almindeligt kamera. Det er klart, at det virker bedst, hvis dem du taler med sætter et stort billede op, fordi der er så mange detaljer i billedet, men så fungerer det også perfekt.

Billede og lyd er klart godkendt.

 

Den lille app fungerer godt på smartphone men perfekt på Tablet.

Den gratis medfølgende app, der findes til både Android og iOS, gør du kan sætte hvordan du ønsker den at fungere. Det er i app’en du bestemmer om der skal være en 360 graders visning i toppen af dit billede, og det er også der du kan vælge om der skal være fokus på en bestemt person, der så prioriteres i præsentationen.

Oven i det har appen en smart whiteboard funktion, hvor du så kan tegne noget som så vises som en del af dit kamera. Det er smart og det fungerer – Personligt bruger jeg mere fysiske tavler i møder, men sidder du hjemme og har ikke et whiteboard, så fungerer det rigtigt godt.

App’en kan også hjælpe dig med at sætte kameraet op i de forskellige møde apps man som oftest møder.

 

Konklusion

Owl Labs Meeting Owl Pro er ikke billig. Du skal af med 8.200,- DKK (se bedste dagspris her), men til gengæld så får du et no-brain mødeværktøj som bare virker.

Meeting Owl Pro er et plus-and-forget værktøj, som når du først har fået det inden for i mødelokalet, bliver en ven i de efterhånden mange digitale møder som er blevet standarden under COVID-19.

Udover mit brok over de stadig bruger Micro USB, så har jeg intet negativt at sige, og herfra bliver det en 4,5 stjernet “Recordere.dk anbefaler” karakter.

Pris og levering

Meeting Owl Pro kan købes på nettet, og koster 8.199,- Du kan se bedste dagspris her.

Specifikationer (Engelsk)

  • CAMERA: Output Resolution: 1080p HD, Field of View: 360°
  • MICROPHONE: 8 omni-directional beamforming Smart Mics, Audio Pickup Radius: 18’ (5.5m)
  • SPEAKER: Three built-in speakers for 360° coverage and clear in-room sound
  • PROCESSING POWER: Qualcomm® Snapdragon™ 605 processor
  • DIMENSIONS: 111mm W x 111mm D x 273mm H
  • Weight: 1.2kg
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.