Forside Produkter Mobil

Dette er angiveligt Googles eget WearOS-smartur

-
(Foto: Android Central/Anonym)

Pixel Watch er tilsyneladende hoppet fra rygtemøllen og over i virkeligheden i en historie, der vækker mindelser om iPhone 4-afsløringen i 2010.

Den legendariske, amerikanske forfatter Mark Twain bliver hele tiden citeret for alt muligt han aldrig har sagt eller skrevet. Blandt andet skulle han have sagt, at ”Historien gentager sig ikke. Men den rimer en gang imellem”. Uanset, om citatet kommer fra Twain eller ej, så er der virkelig noget om snakken.

Det kan man se på en lækagehistorie som Android Central bragte over weekenden. Den handler om et smartur, som der allerede er gået en del rygter om, nemlig Googles Pixel Watch. Sidstnævnte skulle angiveligt være Googles eget bud på et WearOS-smartur, der som et led i firmaets samarbejde med Samsung skulle have et Exynos-chipset ombord, snarere end Snapdragon.

Annonce:
(Foto: Android Central/Anonym)

Android Central har nu fået fingre i, hvad de er ret sikre på er fotos af Pixel Watch. Billederne kommer fra en kilde, der er kendt af websitet, men som de vælger at holde anonym. Og det er der en god grund til. Det hedder sig nemlig, at Pixel Watch-eksemplaret, der er tale om, er blevet glemt på en restaurant et sted i USA.

(Foto: Android Central/Anonym)

Og det er her, historien rimer en hel del med tidligere begivenheder. Det var lige omkring det samme tidspunkt i april 2010, flere måneder før afsløringen af den med spænding ventede iPhone 4, glemte en Apple-medarbejder en udviklingsversion af telefonen på en bar i Silicon Valley. Her blev den fundet og senere videregivet til websitet Gizmodo, der naturligvis skyndte sig at skrive om den.

Passer med design-rygter

Det var en af de situationer, hvor Apples image som de flinke og pæne elever i klassen krakelerede. Pressefriheden til trods blev Gizmodos redaktørs hjem ransaget af politiet, der konfiskerede en masse af hans elektroniske ejendele. Steve Jobs ringede personligt til Gizmodo og var angiveligt både sjov og charmerende, og sagde, at han ikke var sur på Gizmodo, men på den “sælger”, der havde glemt telefonen på baren (der var tale om en iOS-udvikler).

Sådan går det næppe denne gang, men man forstår måske godt, hvorfor Android Central holder kildens navn hemmeligt. Især fordi, vi kun er få uger fra Googles udviklerkonference, I/O, hvor uret kan blive afsløret for offentligheden. Men også fordi, det ser ud som om, rygterne stort set har talt sandt.

Uret ligner for eksempel de mock-ups, som flere designere har lavet, baseret på, hvad der hidtil er sluppet ud om uret. Der er tale om et rundt ur, hvor skærmen ligesom på Apple Watch ser ud til at smyge sig rundt om urets kant. Android Centrals kilde siger, at uret ”ser metallisk ud, men føles som om, det er dækket af glas hele vejen rundt”.

Uret kan delvis kontrolleres via noget, der ligner en rigtig urkrone, og det ser ud som om, der derudoer sidder en knap på hver side af kronen. Der er også poler på et stik, hvor remmen sættes på, hvilket kunne indikere at der på et tidspunkt kommer intelligente eller aktive remme til uret.

Endnu ikke godkendt

Selve remmen ligner i høj grad de remme, der sidder på Apple Watch, men selv påhæftningsmekanismen ser ud til at være Googles egen, og det kan gøre det svært at skifte remmen ud. Men igen, der er ikke tale om en konsum-model, så det kan ændre sig. Eller Google kan afsløre funktionalitet med remmene, der gør det umagen værd at holde sig til firmaets egne remme.

(Foto: Android Central/Anonym)

At der er tale om en udviklingsmodel ved vi blandt andet fra den æske, som uret tilsyneladende lå i, da det blev glemt på restauranten. På den står der blandt andet, at urets radiodele endnu ikke er godkendt af den amerikanske telemyndighed FCC, og så står der naturligvis også på æsken, at uret udelukkende må anvendes til ”intern udvikling og test”.

(Foto: Android Central/Anonym)

Desuden var der endnu ikke installeret noget styresystem på uret endnu. Ifølge Android Centrals kilde skete der ikke noget efter boot-logoet (bill. ovenfor) dukkede op, når uret blev tændt. Der var ikke efterladt nogen oplader sammen med uret. Men det lades formentlig op trådløst ligesom de fleste smarture (inklusive flere modeller fra FitBit, som ejes af Google).

Som nævnt kan der være tale om en testenhed eller en prototype, der ikke bliver sluppet ud til offentligheden i denne version. Men designet passer med, hvad vi har hørt indtil nu, så mon ikke, der i det mindst er noget om snakken?

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.