Forside Nyheder

Google præsenterer nyt på I/O 11. og 12. maj

-
Sidste år foregik Google I/O-konferencen i Googles egen baghave med begrænset publikum på grund af Corona (Foto: Google)

Det er dog kun Google-medarbejdere og udvalgte partnere, der får lov at deltage fysisk. Vi andre kan kigge med på nettet.

Googles udviklerkonference I/O har i tidens løb været vært for en række spændende nyheder, lige fra smarture, Google Glass, og den vilde Google Duplex-bot. Men COVID-19 har i de senere år spændt ben for konferencen.

Således blev konferencen, der plejer at finde sted i maj, helt aflyst i 2020. Det var kun to måneder efter at hele verden lukkede ned og COVID begyndte at sprede sig for alvor, så det kan man jo nok godt forstå.

Annonce:

I 2021 blev konferencen lavet om til en ren online-event. Hvor konferencen normalt finder sted i Shoreline Amphitheater (det amfiteater, der ligger lige ved siden af ”Googleplex”, som Googles hovedkvarter i Mountain View kaldes), rykkede Google i stedet ind i sit eget hovedkvarter.

Igen i år har Google inviteret de mange udviklere i bl.a. Android- og Chrome-universerne til en virtuel konference. Det foregår 11. og 12. maj. Men modsat sidste år vender Google samtidig også tilbage til Shoreline Amphitheater, og der vil være folk på tilskuerrækkerne, når Sundar Pichai træder ind på hovedscenen og præsenterer årets Google-nyheder på softwarefronten.

Gratis adgang

Disse vil dog primært være Googles egne medarbejdere, hedder det i invitationen fra Google. Dertil kommer udvalgte partnere, der også får lov at sidde med blandt publikum. Journalister og eksterne udviklere kan altså ikke skaffe sig adgang til fysisk tilstedeværelse i år. Shoreline Amphitheater agerer blot kulisse.

Til gengæld bliver der tale om fuldkommen gratis adgang til alle streamede sessions, hvilket ikke er normalt for Google I/O. Ligesom udviklerkonferencer afholdt af Apple, Samsung, Microsoft og Meta, koster det normalt flere tusinde kroner at få en billet til konferencen. Der er normalt kun adgang til streaming af de respektive direktørers åbningskeynotes for udefra kommende.

Men i år er alle altså stillet lige, så hvis du roder lidt med kode i nogle af Googles miljøer, kan du få en smagsprøve på, hvad Google I/O sædvanligvis byder på for de, der betaler for adgang under normale omstændigheder.

Det er alt for tidligt at gætte på, hvad Google vil præsentere ud over smugkig på kommende Android- og Chrome-opdateringer. Men om en måneds tid begynder rygterne formentlig at summe.

Annonce:
Forrige artikelOfficielt: Amazon har købt MGM
Næste artikelDanmarks Statistik: Nedlukninger flyttede kulturen ind i stuen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.