Forside Nyheder

Kuo: iPhones kamerahak forsvinder i 2024

-
iPhone kan langt om længe droppe kamerahakket om to et halvt år, forudser Ming-Chi Kuo (Foto: Apple/Recordere)

Den koreanske Apple-spåmand forudsiger, at selfie-kameraet og FaceID-sensorerne bliver lagt under skærmen på iPhone 16, der dermed får skærm helt ud til kanten.

Er der opstået konkurrence mellem de to største Apple-spåmænd om at få folks opmærksomhed? Knapt havde Bloombergs Mark Gurman givet os nyheden om at der kan være satellitkommunikation på vej til iPhone i år og til Apple Watch senere, før Ming-Chi Kuo kom på banen.

Denne gang kom markedsanalytikerens forudsigelse dog i et offentligt forum, snarere end i et nyhedsbrev til sine kunder. Det var på Twitter, hvor Kuo satte streg under en forudsigelse fra tidligere på måneden, der handler om skærmudnyttelse på iPhone.

Annonce:

Tilbage i starten af april forudsagde Kuo nemlig, at iPhone 16 ville blive den første iPhone uden kamerahak med FaceID bygget ind under skærmen. Hvis alt går som planlagt, skulle iPhone 16 dukke op i 2024. Det har han nu meldt ud igen, tilsyneladende i lyset af nytilkomne informationer.

Ifølge Kuos kilder skulle Apple endda have løst de problemer, der har været med at få kameraer og ansigtsgenkendelse til at virke under en skærm. Vi har allerede set de første smartphones fra Kina, hvor selfie-kameraet og eventuelle ansigtsgenkendelses-sensorer gemmer sig under skærmen.

Vanligt mønster

Disse er dog ifølge anmeldelser og tests ikke lykkedes med projektet på en måde, Apples kræsne kunder vil acceptere. Dermed ser det ud til at et vanligt mønster er i spil: Først kommer teknologien i en lidt-for-tidlig version fra mindre brands, der for tiden typisk har base i Kina.

Når teknologien så er moden, putter Apple den i sine produkter. Det passer fint med, at der går tre-fire år fra vi første gang ser teknologien, til den er udviklet nok til Apples standarder for stabilitet og brugervenlighed.

Kuo kan altså sagtens have ret i at Apple i 2024 vil have en løsning, der fungerer. Han skriver endda, at teknologien vil være klar tidligere, og at det i højere grad er marketing-udfordringer, der gør at Apple venter til 2024 med at lade iPhone-skærmen gå helt ud til kanten.

Hans seneste tweet indikerer dog, at der er stadig er lidt problemer med at få selfie-kameraet under skærmen til at virke ved lavt lys. Apple skulle dog løse dette med lynhurtig billedbehandling og kunstig intelligens.

Hvordan Apples løsning fungerer, vil tiden vise. Der er dog nok en god chance for, at det bliver ligesom de nuværende kinesiske løsninger, hvor skærmen bliver gennemsigtig over frontens kameraer og sensorer i det korte øjeblik, et foto tages. Eller i længere tid, hvis FaceTime f.eks. er aktiveret.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.