Forside Produkter Mobil

Her er ZTEs smartphone med kamera under skærmen

-

Ud over det gemte kamera er ZTE Axon 20 5G dog mest en telefon i mellemklassen.

ZTE har netop vundet et længevarende, teknologisk kapløb, der har fundet sted i både USA og Kina – men mest i Kina. ZTE er nemlig kommet først på markedet med en smartphone, der gemmer sit selfie-kamera under skærmen.

Som firmaet teasede for nylig, så er ZTE ganske enkelt lykkedes med noget, såvel Apple som Oppo og Xiaomi enten allerede har forsøgt sig med, eller barsler med til snarlig afsløring. En smartphone, der hverken har kamerahul eller kamerahak, men stadig har skærm til kanten og et selfiekamera på fronten.

Annonce:

Apple forsøgte angiveligt at lægge et selfie-kamera under skærmen allerede i opløbet til iPhone X, men kunne ikke få det til at virke i et format, der kunne masseproduceres billigt nok. Nu her flere år senere ser kineserne altså ud til at have løst det problem. Oppo har tidligere præsenteret en prototype, og Xiaomi har lovet at de kommer med lignende teknologi i en smartphone til næste år.

Fem nye teknologier

Men ZTEs Axon 20 5G er altså den første, masseproducerede smartphone med kamera under skærmen, der er kommet i handelen. Smartphonen virker efter det simple princip, at der laves et midlertidigt, grafisk ”hul” i skærmen, når der skal tages et billede med frontkameraet. ZTE fortæller i deres presseudmelding, at virksomheden er lykkedes med projektet via fem forskellige teknologier.

Den første er det særlige materiale, som nogle af lagene i displayet er lavet af. Der er tale om en kombination af organisk og syntetisk materiale, der sammen kan lukke masser af lys ind til sensoren uden at blokere for lysende pixels på andre tidspunkter.

To andre teknologier sikrer en synkronisering af skærmen og sensoren, sådan at skærmen laver et hul til kameraet, når der er brug for det. En fjerde, ny teknologi består af en særlig matrix, der holder styr på de mange pixels og sikrer den grafiske kvalitet, selv når der skiftes frem og tilbage mellem kamera og skærm. Og endelig har ZTE udviklet en softwarealgoritme, der forbedrer selfie-billedernes overordnede kvalitet.

Ikke nogen Ferrari

Skærmen i sig selv er pænt stor, nemlig 6,92 tommer. Det er en OLED-skærm med en opløsning på 1080 x 2460 pixels og en refresh rate, der kan sættes til 90Hz. Hvis du absolut må eje en telefon, hvor der er skærm over hele fronten, skal du ikke forvente nogen smartphone-Ferrari.

ZTE Axon 20 5G er baseret på Snapdragon 765G-chipsettet, der også sidder i en række mellemklassetelefoner som f.eks. OnePlus Nord. CPU’en har 6GB RAM at lege med. Det forklarer også den prisklasse, telefonen befinder sig i. ZTE har ikke givet nogen officiel pris sendnu, men ifølge GSMArenas informationer bliver den ret billig, med en forventet Europæisk pris på 270 Euro, eller cirka 2.000 kroner.

Der er naturligvis også andre kameraer på Axon 20 5G. Bagpå sidder der et kameramodul bestående af fire sensorer. Hoved-sensoren er på 64MP med en vidvinkel-linse foran, akkompagneret af en 8MP sensor med ultravidvinkel-linse. Dertil kommer en 2MP-sensor med macrolinse og en 2MP sensor til dybdemåling.

Som standard sidder der 128GB lagerplads i telefonen, der kan udvides med microSD-kort. Den store skærm kræver naturligvis et stort batteri, og Axon 20 5G har således et 4220 mAh-batteri ombord. Den vil komme til salg i Europa, så hvis du kan finde den i Danmark, bliver det formentlig til efter 10. september (denne dato er dog ikke bekræftet fra ZTE endnu).

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.