Forside * Featured

Nu reagerer Netflix på abonnentstab – med nedskæringer

-

Animationsafdelingen skæres ned, store filmprojekter droppes og teknisk personale skal nu rangordnes.

Man skulle ikke tro, at et tab på under en tusindedel af kundeskaren ville sætte større reaktioner i gang hos en global virksomhed. Men når der er tale om den første nedgang i firmaets historie, og firmaet er fokuseret på at gøre sine aktionærer glade under stigende konkurrence, så kan en tusindedel fylde en hel del i billedet.

Når selskabet så hedder Netflix, og der er tale om et tab på 200.000 abonnenter (også selv om det er ud af 221 millioner) på et enkelt kvartal, så bliver der alligevel grebet ind. De dage, hvor Netflix var urørlig, er definitivt ovre, og streamingtjenesten vælger derfor nu at reagere med flere forskellige tiltag.

Annonce:

Det kommer også i lyset af, at Netflix forventer at præsentere et tab på helt op til 2 millioner abonnenter ved næste regnskabsfremlæggelse om tre måneder. Det hører med til historien, at Netflix i det forløbne kvartal trak sig ud af Rusland på grund af landets invasion af Ukraine, hvilket de mistede 700.000 abonnenter på. Men eftersom Netflix kun tilføjede 500.000 abonnenter i perioden (mod forventede 2.5 mio.), var det samlede tab altså 200.000.

Animationsafdelingen skåret ned

Nogle af de nye tiltag kom allerede på banen under den regnskabsfremlæggelse, hvor Netflix annoncerede tabet. CEO Reed Hastings åbnede således op for både billigere, reklame-baserede abonnementsløsninger og en eller anden form for sports-dækning. Men der er langt mere i gang, end hvad Hastings nævnte ved fremlæggelsen.

Hollywood-branchemediet The Wrap rapporterer således om, hvordan det første offer for Netflix’ reaktion på nedgangen bliver animationsafdelingen, der især på børneområdet ikke har formået at levere varen i længere tid. Således er Phil Rynda, der ledte produktionen af animerede film og serier på Netflix, blevet fyret.

Adskillige projekter er også blevet lagt ned, herunder en animeret filmatisering af Roald Dahl-bogen ’The Twits’, serien ’Toil and Trouble’ af instruktøren Lauren Faust, og så en længe ventet serie bygget på Jeff Smiths populære tegneserie ’Bone’. Sidstnævnte blev annonceret allerede for tre år siden, men er blevet forsinket ad flere omgange under COVID-pandemien. Som man kan se ovenfor, hjalp Roger Rabbits Twitterprofil med et støttende ord.

Indfører tekniker-rangorden

Der sker dog også ændringer på den tekniske side. Bloomberg, at Netflix nu dropper sin tidligere, flade organisationsstruktur for programmører og teknisk personale. Netflix var ellers kendt for netop at være en af ganske få, store virksomheder i Silicon Valley, der ikke skelnede mellem senior- og junior-medarbejdere på det tekniske område.

Det sidste har Netflix tidligere lagt til grund for flere af sine innovationer, da det gav mulighed for at nye, unge talenter kunne præsentere deres idéer til topledelsen og få dem sat hurtigt i værk i stedet for at skulle gå ad en slagen kommandovej. Men nu indsætter Netflix i stedet en rangorden, der svarer mere overens med andre Silicon Valley-giganter.

Til trods for at den allerede var i præ-produktion, var ‘Bright 2’ på vippen efter Will Smith’s adfærd ved det seneste Oscar-show. Nu er filmen angiveligt fuldkommen aflyst (Foto: Netflix).

Netflix selv siger, at det sker for at give medarbejderne mulighed for at avancere til højere positioner og gøre karriere indenfor firmaet, eller kunne skifte til en tilsvarende position udenfor selskabet. Bloomberg skriver dog, at der sandsynligvis også ligger besparelser bag. Med niveauinddelinger er det lettere at betale junior-teknikere mindre end senior-teknikere, og hele misæren har ifølge Bloomberg skabt en usædvanlig dårlig stemning blandt medarbejderne.

Ud over disse initiativer, ser det nu også ud som om, Netflix vil booste aktiviteterne på tidligere udmeldte, indtægtssikrende tiltag. En af disse er indsatsen overfor deling af passwords, som der ifølge flere medier nu bliver skruet op for i lyset af abonnent-nedgangen. En anden er aflysningen af opfølgeren til filmen ’Bright’, som Netflix allerede overvejede at droppe efter hovedrolleindehaveren, Will Smith, optrådte voldeligt ved Oscar-uddelingen tidligere i år.

Netflix har som bekendt også allerede skruet kraftigt op for priserne.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.