Forside Streaming Audio

MINITEST: Sennheiser Momentum True Wireless 3

-

MINITEST: Sennheiser ligger ikke på den lade side, og introducerer nu tredje evolution af den fremragende Momentum earbud serie.

 

Annonce:

Produkt: Sennheiser True Wireless 3 earbuds

Kategori: Trådløse Hovedtelefoner

Vejledende pris:  1.899 kroner, tilgængelige fra 26 April 2022.


“Sound First”

I starten af 2020 lancerede Sennheiser nye earbuds under sloganet: “Earbuds That Put Sound First”.  Disse hed Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2 og kostede dengang 2.399 kroner.  Du kan læse min minitest af dem her. 

Nu får vi så næste generation af designet, der på alle måder mere er en evolution end en revolution, – og det er i dette tilfælde en rigtig god ting, for MTW2 var en fremragende earbud.

“jeg er så glad for at min earbud matcher mit look” siger hun nok på billedet 🙂

På overfladen ligner MTW3 de tidligere modeller, men det fornemmes at materialer og det lækre opladningsetui har fået endnu et nøk op i kvalitet.

Lade etuiet er lækkert, kan også lades trådløst.

Hvad er nyt?

En ny “lyd-personalisering” funktion fungerer via en guidet lyttetest,  der indstiller en customiseret lyd til hver brugers individuelle smag og hørelse igennem forskellige trin hvor man a-b-c sammenligner forskellige lydudtryk.  Godt tænkt, men jeg oplevede dog, at jeg foretrak lyden uden, selv efter at have gennemgået testen.

Derudover tilbyder Smart Control-appen et udvalg af forudindstillinger og en equalizer-funktion der kan skræddersy lyden til brugerens smag, med mulighed for selv at gemme presets.

I det hele taget, er Sennheiser appen kraftigt forbedret i forhold til tidligere, og er blevet endnu mere brugervenlig på trods af at funktionerne er kraftigt udbygget.

Den fremragende ANC er blevet endnu bedre,  tilpasser sig automatisk dit miljø uden rigtig at gøre opmærksom på sig selv.  Systemet observerer konstant omgivende støj for at undertrykke den i realtid og det virker virkelig godt.  Der er ingen mærkelige artefakter eller “rester” af baggrunden at spore i lyden, uanset om omgivelserne er musik, toget, opvaskemaskinen o.s.v.   Transparens funktionen var ligeledes fremragende, og kan indstilles præcis på det niveau man ønsker.

For den bedst mulige synkronisering mellem lyd og billede på ens enheder er der support for en lang række audio-codecs såsom AAC, SBC og aptX™ Adaptive.

Derudover har hver øretelefon nu tre mikrofoner, der fremmer rigtig god opkaldskvalitet, hvilket gør dem egnede til f.eks videomøder.  Jeg var dog ikke i stand til at få mikrofonen til at virke med skype på min Macbook Pro.

“I smooth… Jeg skal lige høre min lydbog færdig, inden vi kan gå videre til næste shoot”

Man kan også slå touch funktionerne helt fra, eller tilpasse dem som man ønsker.

Lokations bestemte funktioner

En fræk ny funktion er også muligheden for at oprette forskellige lokations zoner, hvor earbuds automatisk skifter mode og equaliser presets efter hvor man er.

Hvordan lyder de? / Konklusion

(lyt med på “Stjernholm Reviews – Sonic Snacks” playlisten som du finder her på diverse tjenester)

MTW3 er endnu et løft op i forhold til tidligere modeller.  Den grundlæggende Sennheiser klang er altid neutralt klingende med en fin balance i hele frekvensspektret.   Den gode pasform er især god for bas responsen, der opleves som mere præcis og detaljeret end tidligere modeller. De er i stand til at levere et ret højt lydtryk, hvilket burde love godt for kraftoverskud til dynamik.   Så lovende,  at jeg kastede mig ud i at lytte til klassisk musik og bevægede mig over i “sonic snacks” playlisten jeg bruger til mine seriøse HIFI tests, hvor nogle af de mere ondskabsfulde tracks som f.eks “Poem of a Chinese drum” dog hurtigt afslørede, at der er en grænse for realismen i forhold til “over-ear” alternativer, AKA “rigtige” HIFI hovedtelefoner.   Med lettere genrer, f.eks Ben Sidran “a song for a sucker like you”  står de med luftig, veldefineret mellemtone, den fine detaljerede bas og et godt bid i dynamikken, der er tilstrækkelig til at de føles “frie” og naturlige.  Diskanten er aldrig agressiv men heller ikke specielt detaljeret.     Der er dog en ret stor forskel på lyden hvis ANC er slået til.  Denne afhænger meget af, hvor dybt de sidder i øret.

Som om, at der forsøges at blive kompenseret med mere bas med ANC.

I langt de fleste tilfælde, vil det være en velkommen forbedring, men jeg foretrak dog ANC slået fra, – især med klassisk musik.

Det er imidlertid ikke med dyre HIFI hovedtelefoner man skal sammenligne MTW3, det er med Apple Airpod Pro – der til 2.199 kroner kun har den fordel, at de kan levere bedre og dybere integration med Apple produkter.   Lydmæssigt, i direkte sammenligning lyder Airpod Pro nærmest nasal.  Hertil pasformen i ørerne med Sennheiser MTW3, der dog aldrig kan føles lige så godt integreret på trods af en hæderlig indsats med appen.

For den kvalitetsbevidste musikelsker, der ønsker en lille, in-ear type trådløs hovedtelefon med virkelig smarte funktioner der virker uden artefakter, – så er Sennheiser MTW3 en meget moden en af slagsen, med kvalitet hvor det gælder, incl langtidsholdbar lydkvalitet og velfungerende features til en konkurrence dygtig pris, hvor der ikke rigtig er sprunget over nogen steder.

Mere info fra Sennheiser

 

Denne artikel er en del af serien: Hovedtelefoner

Sennheiser Momentum True Wireless 3

DKK 1.899
8.5

Stjernholm Review Points

8.5/10
Annonce:
Forrige artikelNu reagerer Netflix på abonnentstab – med nedskæringer
Næste artikelPrissmæk til YouSee telefonkunder
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.