Forside * Featured

Så er ’Avatar: The Way of Water’-teasertraileren landet

-
(Foto: 20th Century Studios/Disney)

Der er både fokus på familien og klimaet i den kommende Avatar-serie, ser det ud til.

Når man søger på ‘Avatar’ her på siden, dukker der en hel del interessante resultater op. De fleste af dem handler om forsinkelser og brudte releaseplan-løfter. I en nyhed fra 2013 hed det sig, at fortsættelsen af James Camerons banebrydende ’Avatar’-film ville komme i 2016, og derefter blive fulgt op af nummer tre og fire.

Det er nu seks år siden at det skulle være sket. Året efter vi konstaterede, at ’Avatar 2’ aldrig dukkede op som planlagt, hed det sig så, at filmen ville lande i 2020. Den skulle så blive fulgt af hele tre film, sådan at vi ville få fire nye Avatar-film frem til 2025.

Annonce:

Men så kom Corona som bekendt i vejen, og serien blev forsinket igen. Men nu skulle den altså være god nok. Det første gensyn med Jake Sully, Neytiri og planeten Pandora sker til december. Og der er næppe bedre bevis for, at en film endelig er på vej, end når den første teaser-trailer lander cirka et halvt år før.

Det er præcis, hvad der netop er sket på Avatar-seriens officielle YouTube-side. Traileren blev vist i nogle få biografer i sidste uge, men nu kan alle vi, der ikke lige har været i biffen indenfor de seneste dage, også få den at se på nettet.

Familiesaga med tilføjelser

Som teksten under videoen beskriver, har teaser-traileren fokus på familien. I teksten beskrives det, hvordan ’Avatar: The Way of Water’ ”begynder at fortælle historien om Sully-familien (Jake, Neytiri og deres børn), balladen, der følger dem, hvor langt, de vil gå for at beskytte hinanden, deres overlevelseskampe og de tragedier, de gennemgår”.

Det giver et overordnet billede af, hvad vi kan forvente, at den nye serie handler om. Men der ser ud til at være mere komplekse situationer involveret end blot en familiesaga på en fremmed planet blandt et folk, der lever i pagt med naturen. I hvert fald, hvis man skal tro selve teaser-traileren.

(Foto: 20th Century Studio/Disney)

Et af Jake og Neytiris børn ser ud til at have menneskeform til trods for at både Jake og Neytiri er Na’vi. Det lægger formentlig op til et undertema om forskellighed, mangfoldighed og accept af dem, der er anderledes i flokken. Men det overordnede tema, ligesom i den første film, er formentlig rodfæstet i klimaet og menneskelige interesser kontra naturen.

Det understøttes af sammensætningen af de smukke naturbilleder fra Pandora med bidder, der viser menneskelig, teknologisk aktivitet, formentlig på Pandora, hvor det ser ud som om, menneskeracen nu har en base. At der er konflikt mellem Na’vi-folket og menneskene udtrykkes gennem videoklip af Na’vi’er med maskingeværer i stedet for bue og pil.

For at få et større indblik i den reelle handling må vi formentlig vente til den første, fulde trailer lander, hvilket kunne ske senere på sommeren – eller måske til efteråret. Men ud fra teaseren kan vi da konkludere, at James Cameron fortsætter med at imponere med, hvor smukke billeder, han kan konstruere, når man tager i betragtning at planeten Pandora er ren fantasi. Flot ser det ud.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.