Forside * Featured

Apple kommer med en ’overflod’ af nyheder til efteråret

-
Sådan forestiller designeren Eric Huismann og websitet www.handy-abovergleich.ch. sig, at en ny Apple HomePod med skærm kunne se ud (Illustration: Eric Huismann)

De seneste rygter peger på en ny HomePod med skærm, nye iPad Pro’er med M2-chip og en M3-chip, der bliver lanceret tidligere end først ventet.

Det er ikke bare MR-headsetmarkedet, som Apple vil forsøge at konkurrere på igen til efteråret. Hvis man skal stole på de seneste rygter, vil firmaet også lege mere seriøst med på smarthøjttaler-markedet, i konkurrence med firmaer som bl.a. Amazon og Google.

Det er i hvert fald, hvad Bloombergs Mark Gurman har hørt fra sine kilder på indersiden af Apple. Ud over nyheden om at det kommende MR-headset sandsynligvis får M2-chippen ombord, melder Gurman nu også om at roadmap’en for efteråret og den tidlige del af 2023 bliver ”et af de mest ambitiøse i Apples historie”.

Annonce:

En af de ting, som overrasker en smule ved Gurmans seneste bulletin er, at Apple angiveligt er på vej med en ny, stor HomePod. Den oprindelige HomePod blev som bekendt aflivet, inden den kom officielt til salg i Danmark, og i dag kan man kun købe den lille udgave, HomePod mini. Men nu er der igen en større model på vej, oven i købet med skærm.

Man skal dog nok ikke forvente en smartskærm i stil med Google Nest Hub, skærmen kommer til at sidde oven på højttaleren og bliver mest til styring af enheden via bl.a. multi-touch. Ifølge Gurmans kilder bliver den styret af Apples kommende S8-chip, som vi kender mindre til end M- og A-serierne i Apples egen chipproduktion. Men det er f.eks. S5, der sidder i HomePod mini.

Opgradering af Apple TV og tidlig M3-ankomst

Den nye, store HomePod skulle blive prissat noget billigere end den oprindelige version fra 2018, der i manges øjne var alt for dyr. Om det hjælper på succesen, vil tiden vise. Gurman skriver også, at Apple arbejder på en opgradering af Apple TV, der dog ”bare” får en A14-chip i stedet for A12 og en ekstra gigabyte RAM.

Der skulle også være en chip-opgradering på vej til Apple Watch, der også får den førnævnte S8-chip ombord i Series 8. Gurman har tidligere forudsagt, at der kommer tre nye Apple Watch-modeller til efteråret eller i starten af 2023: en Series 8-model, en ny, billigere SE-model, samt en version, der bedre kan tåle vind og vejr til de mest krævende udendørs-entusiaster.

Og så er der M2-chippen, der blev introduceret sammen med et par nye MacBooks under WWDC. Den vil, ligesom dens forgænger, begynde at brede sig til andre Apple-enheder i efteråret, bl.a. iPad Pro, som ifølge Gurman også inden for det næste år eller to kommer i en version med en skærm på over 14”.

M2 vil også, ligesom M1, indfinde sig i flere computere, inklusive i versioner med efternavnene Pro og Max. Således kommer vi til at se Mac Mini’er med både M2 og M2 Pro, samt 14- og 16-tommers MacBook Pro’er, der kan udstyres med M2 Pro og M2 Max. Disse skulle komme allerede til efteråret eller tidligt i 2023, og dermed bryde det mønster, som Apple etablerede med M1, hvor Pro- og Max-udgaverne kom et år senere end M1.

Det skyldes ifølge Gurman, at Apple allerede er langt med udviklingen af M3, som vi ifølge Bloomberg-skribenten allerede kommer til at se til næste år i nye MacBook Air- og -Pro modeller med 13- og 15-tommer skærme (altså som erstatning for dem, der blev lanceret ved WWDC). Gurman hører også rygter om en ny 12-tommers MacBook, der skulle være under udvikling.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.