Forside * Featured

Nye Macbook Air og Macbook Pro 13 med M2 chipset.

-

Ny Macbook Air med M2 chipset

Den nye Macbook Air er designet omkring den nye M2 chip, og har fået et stort designløft. Skærmen ligner en iPad Pro, og så kommer den i nye farver. Hele fire forskellige.

Hele kassen er lavet i aluminimum. Også Macbook Air får Magsafe port, og så er der to Thunderbolt porte. Men ingen port til SD kort.

Annonce:

Oven i det får Macbook Air til Liquid Retina display på 13.6 tommer. Den får også 500 nits lysstyrke. Og så får den et 1080p webkamera.

Højttalerne kommer til at ligge tæt på skærmen, og der er også 3 indbyggede mikrofoner. Og så tilbyder Macbook Air Spacial Audio.

Den nye Macbook Air er ca. 20% hurtigere end sin forgænger. Og så er den lydløs og helt uden blæsere. Og så tilbyder den op til 18 timers batteritid. Den kommer med en ny USB-C oplader med ekstra USB-C port, så du kan oplade din iPhone på samme oplader.

Den kommer med Magic Keyboard, men vi kender desværre endnu ikke prisen på den nye Macbook Air. Den amerikanske pris starter ved 1.199 USD, og kommer til juli.

 

Apple har også opdateret deres 13″ Macbook Pro, så den kommer med M2 chipset. Men heller ikke der fik vi en pris. Men den kommer med op til 20 timers batteri. Den amerikanske pris starter ved 1.299 USD, og kommer til juli.

 

Priser og levering

 • MacBook Air med M2 fås fra 11.499 kronerog 10.599 kroner med studierabat. Se flere tekniske specifikationer på apple.com/macbook-air-m2.
 • 13″ MacBook Pro med M2 fås fra 12.499 kroner og 11.599 kroner med studierabat. Se flere tekniske specifikationer på apple.com/dk/macbook-pro-13.

Pressemeddelelse fra Apple

Apple løfter sløret for den helt nye MacBook Air med superkræfter fra den nye M2-chip

MacBook Air har fået et nyt design, der er ufatteligt tyndt og fås i fire flotte farver, med en større 13,6″ Liquid Retina-skærm, 1080p HD-kamera, MagSafe-opladning og meget mere

M2 bliver også integreret i 13″ MacBook Pro, der har 24 GB hurtig samlet hukommelse, ProRes-acceleration og op til 20 timers batteritid

CUPERTINO, CALIFORNIEN Apple præsenterede i dag en fuldstændigt redesignet MacBook Air og en opdateret 13″ MacBook Pro, der begge indeholder den nye M2-chip – en væsentlig forbedring af M1-chippens banebrydende ydeevne og muligheder. MacBook Air løfter alt det, som brugerne elsker ved verdens bedstsælgende bærbare computer, op på et højere niveau. MacBook Air, der har fået et helt nyt og ufatteligt tyndt design samt en endnu bedre ydeevne, har også en større 13,6″ Liquid Retina-skærm, et 1080p FaceTime HD-kamera, et lydsystem med fire højttalere, op til 18 timers batteritid1 og MagSafe-opladning. Den fås nu i fire farver: sølv, space grey, midnat og stjerneskær. M2 bliver også integreret i 13″ MacBook Pro, verdens næstbedstsælgende bærbare computer, hvor den tilfører en fantastisk ydeevne, op til 24 GB samlet hukommelse, ProRes-acceleration og op til 20 timers batteritid2 – alt sammen i et kompakt design. Den nye MacBook Air og den opdaterede 13″ MacBook Pro slutter sig til de endnu mere kraftfulde 14″ og 16″ MacBook Pro med M1 Pro og M1 Max, hvormed Apple kan præsentere det stærkeste sortiment af bærbare Mac-computere nogensinde. Begge bærbare computere kan fås fra næste måned.

“Vi er begejstrede over at integrere vores nye M2-chip i verdens to mest populære bærbare computere – MacBook Air og 13″ MacBook Pro,” udtaler Greg Joswiak, Apples Senior Vice President for Worldwide Marketing. “MacBook Air har fået et helt nyt design, der er bygget op om M2, og den er blevet tyndere, lettere og hurtigere med en større skærm, et bedre kamera og batteritid til en hel dag – i fire flotte farver. Kun med Apples specialudviklede chips kan det lade sig gøre at bygge en så tynd og let bærbar computer med et design uden blæsere og denne kombination af ydeevne og funktioner. M2 bliver også integreret i 13″ MacBook Pro, hvor den giver utrolig ydeevne, ProRes-acceleration, op til 24 GB hukommelse og op til 20 timers batteritid – så vores mest bærbare computer til professionelle bliver omend endnu bedre.”

M2 giver Apples mest populære systemer et gigantisk boost

M2 er begyndelsen på den anden generation af chips i Apples M-serie, og den udvider M1-chippens imponerende egenskaber. Denne nye chip, der har en brancheførende energieffektivitet, en arkitektur med samlet hukommelse og specialdesignede teknologier, giver en endnu bedre ydeevne og tilføjer flere funktioner til Apples mest populære Mac-computere: MacBook Air og 13″ MacBook Pro. M2 har en næstegenerations 8-core CPU, som både indeholder forbedrede højtydende kerner og effektivitetskerner, samt Apples næstegenerations GPU, som nu har op til 10 kerner – to flere end M1. M2 leverer 100 GB/s samlet hukommelsesbåndbredde og understøtter op til 24 GB hurtig samlet hukommelse, så den nemt kan håndtere selv større og mere komplekse opgaver. M2 er designet til at gøre video-workflows betydeligt hurtigere og omfatter desuden en næstegenerations medieprocessor og en effektiv ProRes-videoprocessor til hardware-accelereret kodning og afkodning, så systemer med M2 kan afspille flere videostreams i 4K og 8K end nogensinde før.

Helt ny MacBook Air med et helt nyt design udviklet omkring M2

MacBook Air, der er udviklet fra bunden omkring M2, har fået et helt nyt design, som er utroligt tyndt fra alle vinkler. Den har en tykkelse på kun 11,3 mm og vejer blot 1,23 kg, og den har et robust unibody-aluminiumskabinet, der føles utroligt solidt og er bygget til at holde længe. Dette tynde og lette design integrerer dets komponenter på en så effektiv måde, at det fylder hele 20 procent mindre. Med M2-chippens energieffektivitet er alle funktionerne i MacBook Air bygget ind i et lydløst design uden blæsere. MacBook Air fås nu ikke blot i sølv og space grey, men også i to nye farver: midnat og stjerneskær.

MagSafe er igen en del af MacBook Air, og brugere får dermed en særlig opladningsport, der er nem at tilslutte og samtidig beskytter MacBook Air, når den er tilsluttet strøm, idet den hurtigt falder ud, hvis der ved et uheld trækkes i opladningskablet. MacBook Air har også to Thunderbolt-porte, som kan bruges til tilslutning af meget forskelligt slags tilbehør, og et 3,5 mm jackstik til lyd med understøttelse af hovedtelefoner med høj impedans. Derudover har Magic Keyboard en række med funktionstaster i fuld højde med Touch ID og et rummeligt brancheførende Force Touch-pegefelt.

Ny 13,6″ Liquid Retina-skærm

Den nye MacBook Air har en flot 13,6″ Liquid Retina-skærm, som går næsten helt ud til siderne og rundt omkring kameraet for at gøre plads til menulinjen. Resultatet er en større skærm med meget smallere ramme, så brugere får mere skærmplads til at se deres indhold i strålende detaljer. Med 500 nits lysstyrke er den også 25 procent lysere end før. Derudover understøtter den nye skærm nu 1 milliard farver, så fotos og film ser utroligt levende ud.

1080p FaceTime HD-kamera og lydsystem med fire højttalere

MacBook Air indeholder et nyt 1080p FaceTime HD-kamera med en større billedsensor og mere effektive pixels, der giver dobbelt så høj opløsning og ydeevne i svagt lys som den forrige generation. Kombineret med processorkraften fra den avancerede billedsignalprocessor på M2 ser brugere fantastiske ud under videoopkald.

MacBook Air har også et lydsystem med fire højttalere. For at kunne passe ind i så tyndt et design er højttalerne og mikrofonerne komplet integreret mellem tastaturet og skærmen – samtidig med at de giver en endnu bedre lydoplevelse. Tre mikrofoner opfanger ren lyd ved hjælp af avancerede stråledannende algoritmer, mens højttalerne producerer forbedret stereoseparation og stemmeklarhed. MacBook Air understøtter også medrivende rumlig lyd til musik og film med Dolby Atmos.

Endnu bedre ydeevne i MacBook Air

M2 giver MacBook Air en endnu bedre ydeevne.

 • Krævende opgaver såsom redigering af komplekse tidslinjer i Final Cut Pro kan udføres med en ydeevne, der er op til næsten 40 procent hurtigere sammenlignet med forrige generation3 (op til 15 gange hurtigere for kunder, der ikke har opgraderet til Apples specialudviklede chips).4
 • Det er op til 20 procent hurtigere end før at anvende filtre og effekter i apps som Photoshop5 (op til fem gange hurtigere for kunder, der endnu ikke har opgraderet til Apples specialudviklede chips).6
 • Og selv med en større skærm og øget ydeevne giver MacBook Air den samme fantastiske batteritid, der ligesom før holder en hel dag med op til 18 timers videoafspilning.

Nye opladningsmuligheder

MacBook Air tilbyder en række forskellige opladningsmuligheder, herunder en helt ny kompakt 35 W strømforsyning med to USB-C-porte, så brugere kan oplade to enheder på én gang. Derudover understøtter MacBook Air nu for første gang hurtigopladning, så den kan lades op til 50 procent op på blot 30 minutter med en 67 W USB-C-strømforsyning, der kan købes som ekstraudstyr.7

13″ MacBook Pro med M2

Brugerne er vilde med den ydeevne, 13″ MacBook Pro leverer med sit kompakte design. Med M2 får Apples mest bærbare computer til professionelle endnu flere funktioner i den samme fantastiske formfaktor.

 • Takket være en hurtigere 8-core CPU og 10-core GPU går det næsten 40 procent hurtigere end den forrige generation at arbejde med RAW-billeder i apps som Affinity Photo8 (op til 3,4 gange hurtigere for brugere, som opgraderer fra en model uden Apples specialudviklede chips).9
 • Det går næsten 40 procent hurtigere end den forrige generation af 13″ MacBook Pro at spille grafikkrævende spil som Baldur’s Gate 310 (op til 3,3 gange så hurtigt for kunder, som opgraderer fra en model uden Apples specialudviklede chips).11
 • Med et aktivt kølesystem er 13″ MacBook Pro designet til at bibeholde dens professionelle ydeevne.
 • Takket være M2 understøtter 13″ MacBook Pro også op til 24 GB samlet hukommelse og 50 procent mere hukommelsesbåndbredde, hvilket får det til at føles utroligt flydende at multitaske og arbejde med store elementer.
 • Understøttelsen af ProRes-kodning og -afkodning i M2-chippens medieprocessor giver brugere mulighed for at afspille op til 11 4K ProRes-videostreams og op til to 8K ProRes-videostreams.12 De kan desuden konvertere deres videoprojekter til ProRes næsten tre gange hurtigere end før.13
 • 13″ MacBook Pro giver en fænomenal batteritid med op til 20 timers videoafspilning.
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.