Forside * Featured

Nu kan du betateste de nyeste versioner af Apples OS’er

-

Apples åbne betatest for iOS 16, iPad OS 16, macOS Ventura, tvOS 16 og watchOS 9 udrulles netop nu.

Der var engang, hvor man skulle være blandt en tech-producents særligt udvalgte brugere eller fans for at få lov at teste et produkt før lancering. Og sådan er det stadig, når det gælder tidlige versioner af mange opdateringer fra adskellige tech-firmaer.

Annonce:

Men heldigvis bliver det mere og mere populært at åbne en betatest for offentligheden før lancering, så den sidste runde fejl og mangler kan blive rettet. Apple er blandt de firmaer, der i de seneste år har taget denne tradition til sig, og 2022 er ingen undtagelse.

Således kan du nu installere betatest-versioner af alle firmaets mest brugte styresystemer på din Apple-enhed. Det betyder, at der lige nu rulles betatests ud af iOS 16, iPad 16, macOS Ventura, tvOS 16 og watchOS 9.

Som altid er det på sin plads med en advarsel: Der er tale om betatests, og selv om disse som regel er meget tæt på de færdige versioner, vil der næsten uundgåeligt være ting, der ikke virker optimalt eller er decideret fejlbehæftede.

Sådan starter du processen

Det må man tage med som betatester, og derfor er det altid en god idé at tage backup af sin enhed, før man kaster sig ud i at installere de nye versioner. Og hvis du ikke er helt tryg ved dine egne evner til at rode med de teknologier, du ejer, er det måske en god idé at vente til de færdige versioner kommer ud (eller til et stykke tid efter, så du får de første patches med).

Men skulle du nu alligevel have mod på at prøve de nye version af, kan du gøre det ved at melde dig op som betatester på Apples dertil indrettede hjemmeside – hvis du ikke allerede er registreret. Det gøres ved at logge ind med dit Apple ID her via en Safari-browser på den enhed, du er ved at opdatere. Hvis du opdaterer tvOS skal du begynde på en Mac, en iPad eller en iPhone, for Apple Watch skal du starte på en iPhone. Dernæst er det blot at følge instrukserne.

Hvis du kaster dig ud i det kan du forvente at se de fleste af de nyheder, som Apple præsenterede på WWDC i sidste måned. Blandt de nye features som anmeldere, journalister og folk på sociale medier har ladet sig imponere af allermest er blandt andet den nye Stage Manager i macOS Ventura, der gør det både nemmere og mere funktionelt at håndtere vinduerne på Mac-skrivebordet.

På iOS 16 er der også flere i medielandskabet, der har rost den nye låseskærm, hvor du blandt andet langt nemmere kan skifte baggrunden ud, du kan nu have flere låseskærme, som du let kan skifte imellem, du kan ændre skrifttypen for uret og definere farver på tekst. Og så kan du nemmere placere widgets på låseskærmen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.