Forside * Featured

Nu kan du se Nest-kamerafeeds på Chromecast med Google TV

-

Hvis du har en af de nyere Chromecast-modeller med Google TV, kan du se på den store skærm, hvad dit Nest-overvågningskamera opfanger.

Det virker som en oplagt funktion, når man tænker på, hvordan streaming fungerer. Men alligevel var der ingen forbindelse mellem Chromecast med Google TV og Googles overvågningskameraer under Nest-brandet, da førstnævnte blev lanceret. Lige nu kan du kun caste kamerafeeds til TV’et med en ældre Chromecast og en del besvær.

Annonce:

Især hvis man lige sidder og ser noget vigtigt på den store skærm i hjemmet, kan det være ganske praktisk at kunne se, hvem der ringer på døren (eller hvem af vejens unge mennesker, der larmer udenfor) uden at skulle rejse sig fra sofaen.

Det har Google nu tilsyneladende også indset, så denne funktion rulles nu ud til Chromecast-modellerne med Google TV ombord Det sker via en software-opdatering, så heller ikke i den forbindelse behøver du stige op fra divaneseren.

Når Chromecast’en har fået den nye software ombord kan du kalde kamerafeeds op på skærmen fra såvel overvågnings/sikkerhedskameraet Nest Cam, som fra ringeklokken Nest Doorbell. Det giver dermed også en ekstra måde at tjekke, hvad der sker i hjemmet, hvis du er ude på farten.

Lidt sent på den

Hvis dovenskaben virkelig hersker, kan du endda slippe for at løfte armen. Du kan nemlig bruge Google Assistant til at kalde video-feedet op på TV-skærmen. Hvad du helt præcis skal sige, må komme an på en prøve, men noget i retning af ”Hey Google, vis Nest Cam på mit TV” vil formentlig virke.

Som nævnt virker ovenstående funktion temmelig oplagt, når man tager i betragtning, hvordan streaming virker. Såvel hovedparten af de kommercielle streamingudbud, der sender datastrømme ind gennem Chromecast, som Nest-kameraerne i Cam og Doorbell, ender formentlig med at blive komprimeret med en af Googles egne codecs, inden de kommer på skærmen.

Der skulle altså ikke være den helt store forskel på, om du ser Netflix via din Chromecast eller streamer video fra husets hoveddør eller indkørslen. Alligevel har det taget Google en rum tid at få denne funktion ombord, hvis man altså sammenligner med firmaets primære konkurrenter på dette område.

Således har Amazon f.eks. for længst integreret en lignende funktion i deres Fire TV-produkter, der arbejder sammen med firmaets RING-dørklokker og -kameraer. Og for at det ikke skal være løgn, så har Google også lavet en skill til Alexa, der gør det muligt at koble Nest-kameraerne op på Fire TV. Men firmaets egen, seneste streaming-dongle har det altså haltet med indtil nu.
Opdateringen begynder at blive rullet ud fra i denne uge, så hold øje med, hvornår der er ny software klar til din Chromecast med Google TV.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.