Forside * Featured

Du kan selv bøje Corsairs nye gaming-skærm

-
(Foto: Corsair)

Nu behøver du ikke skulle beslutte dig for en buet eller flad skærm til dit gaming-setup. Corsairs ny XENEON-skærm klarer begge dele med håndkraft.

Uanset, hvor hårdt  Sony, Panasonic, LG, og Samsung prøvede, kom der aldrig rigtig gang i salget af buede TV-skærme. Selv, hvis brugeren var glad for den mere omsluttende oplevelse, producenterne påstod disse skærme gav, passede de simpelthen ikke ind i dagligt TV-mønster, hvor anskuelsesvinkler ofte skifter en del.

Dertil kommer, at de buede skærme var svære at få glæde af, hvis man var flere om at se TV på engang, og selv i vore dage nyder familier og venner stadig at se film sammen. De buede skærme fandt dog en mere modtagelig kundegruppe i gamer-miljøet. Især PC-gamere er ofte alene foran skærmen, og så giver det langt mere mening at have en buet skærm.

Annonce:

Det har f.eks. fået Samsung, der som de eneste fastholdt de buede skærme. til at markedsføre gamingskærmene i Odyssey-serien. For eksempel den nye, buede 55”-skærm Odyssey Ark, der blev fremvist på CES i år, og som nu kan forudbestilles til 22.999 kroner.

Men hvad nu, hvis man godt kan lide flade skærme til nogle ting, og foretrækker buede skærme til andre? Hvis man nu f.eks. gerne vil se film på en flad skærm, men spille på en buet skærm? Det har Corsair et interessant bud på.

(Foto: Corsair)

Corsair er nok mest kendt for at lave RAM og SSD’er, men de har også skærme i porteføljen. I forbindelse med Gamescom i Köln har de nu fremvist modellen med det knapt så mundrette navn XENEON FLEX 45WQHD240. Hvis du har lidt erfaring med at læse modelnavne på forbrugerteknologi, har du måske allerede fundet ud af, at der er tale om en 45”-skærm.

Ikke gør-det-selv, men bøj-det-selv

Men ”FLEX”-angivelsen refererer ikke til at Corsair-skærmen er fleksibel, fordi den kan en række forskellige ting. Nej, det er ganske bogstaveligt ment. Skærmen kan simpelthen bøjes efter brugerens forgodtbefindende.

Det er naturligvis ikke første gang, vi ser skærme, der kan bøjes af brugeren, men det er en af de første gaming-skærme på markedet, der har denne funktion. LG Display, der har leveret det bøjelige OLED-panel, viste en motoriseret version frem på CES sidste år, men på Corsairs skærm er det kun rugbrødsmotorerne, der kommer på arbejde.

Med et håndtag i hver side kan brugeren bøje skærmens ydersider ind mod sig selv. Du kan endda nøjes med at bøje en af siderne, hvis de fysiske omgivelser, du spiller i, gør det nødvendigt. Ud over bøjeligheden har XENEON-modellen ganske hæderlige specifikationer.

Som nævnt er skærmen på 45 tommer, som er fordelt henover et 21:9 skærmforhold og OLED-skærmens maksimale lysstyrke ved peaks er på 1000 nits. Dens refresh rate går op til 240Hz og. både AMD FreeSync Premium og NVIDIA G-Sync er understøttet. Portene for og bag omfatter såvel HDMI- og DisplayPort-indgange, men også der er også USB-C/-A at finde, samt minijack-stik til hovedtelefoner.

Corsair forventer at sende modellen på gaden senere i år, men har endnu ikke annonceret hverken en konkret releasedato eller en pris.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.