Forside Produkter Mobil

Google og Meta viser ny hardware frem 6. og 11. oktober

-
Pixel Watch bliver afsløret med alle detaljer 6. oktober (Foto: Google)

Google vil vise Pixel Watch og smartphonen Pixel 7 frem, mens Meta præsenterer opfølgeren til det populære Quest 2-headset.

Google ved godt, at der ikke er så forfærdelig mange hemmeligheder at holde på, når det gælder deres kommende Pixel Watch. Uret gennemgik først et iPhone 4-agtigt forløb, hvor en prototype blev glemt på en restaurant i Chicago, og derefter besluttede Google sig for, at de lige så godt kunne tease uret til deres I/O-udviklerkonference i maj.

Af samme grund prøver folkene hos tech-giganten ikke at holde det spor hemmeligt, at de annoncerer Pixel Watch 6. oktober sammen med smartphone-flagskibet Pixel 7. Begge enheder figurerer med billeder på den invitation, som selskabet netop har sendt ud til presse og partnere.

Annonce:

Det er dog småt med detaljerne. Google har bekræftet, at Pixel 7 og Pixel 7 Pro bliver baseret på anden generation af firmaets Tensor-chipset, og at der kommer en opgradering af kameraerne. Det sidste er det værd at bide mærke i, eftersom Pixel-telefonerne generelt roses for deres kameraer, ikke mindst på grund af Googles AI-baserede billedbehandling. Og så får Pixel 7 naturligvis Android 13 ombord.

De nye Pixel-produkter fra Google (Foto: Google)

Pixel Watch bliver det første smartur, der kommer direkte fra Google, der som bekendt står bag Wear OS 3-platformen, men også ejer Fitbit. De to elementer forventes at møde hinanden i Pixel Watch, og især Fitbit-integrationen forventes at give Google skarpere ammunition i forsøget på at æde sig ind på Apple Watch’ førerposition.

Ny Quest 2-afløser

Det bliver også spændende at se, hvordan Wear OS 3 ser ud, når Samsungs One UI ikke ligger hen over. Med ganske få undtagelser er Samsungs implementation af Wear OS 3 den eneste, vi reelt har fået at se. Google lover i øvrigt også, at der bliver vist nye Nest-produkter frem d. 6., men vi ved mindre om, hvad denne del af seancen kommer til at omfatte.

Dette design er skabt a Marcus Kane baseret på inputs fra YouTuberen Bradley Lynch. Sidstnævnte påstår at have set billeder af Metas næste headset, som vises frem 11. oktober (Mock-up: Marcus Kane)

Hardware-hungrende tech-entusiaster behøver dog ikke vente ret længe derefter på at se mere nyt fra Silicon Valley. Kun fem dage senere, 11. oktober, vil Meta præsentere den hardware, som de forventer skal bringe folk det næste skridt fremad mod realiseringen af Metaverset. Det sker i forbindelse med Meta Connect, en event, der i det hele taget er dedikeret til at vise Metas nyheder på XR-fronten og i Metaverset frem.

Quest 2-headsettet har været en stor succes for Meta, der med dette headset har givet flere mennesker Virtual Reality-oplevelser end noget andet brand har kunnet hidtil. Men nu er de klar med en opfølger, og det forventes at være det headset, der hidtil har gået under navnet Project Cambria.

Mark Zuckerberg annoncerede den kommende Meta Connect-event på Facebook med dette billede. Headsettet, han har på, kunne godt ligne det ovennævnte Cambria-design (Foto: Mark Zuckerberg/Facebook)

Det er dog ret tvivlsomt, at dette bliver navnet på enheden, og visse techmedier har i stedet gættet på Quest Pro, fordi der netop bliver tale om en enhed for virkelige XR-entusiaster, der både bliver dyrere og kommer til at kunne yde mere end Quest 2.

Der blev sluppet nogle designs ud tilbage i april, der påstås at være det nye headset, og der kan muligvis være noget om snakken, hvis man skal tro det billede, som Mark Zuckerberg brugte til at annoncere Meta Connect med på Facebook. Hvis designet holder, bliver der tale om en noget fladere og formodentlig lettere enhed end Quest 2.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.