Forside Nyheder

Nye Surface-modeller fra Microsoft forventes 12. oktober

-
Ud over nye farver forventes Surface Pro 9 ikke at gennemgå de helt store designforandringer i forhold til Surface Pro 8 herover (Foto: Microsoft)

Der er blevet sendt invitationer ud til, hvad der formentlig er en præsentations-event for Surface Pro 9 og Surface Laptop 5.

Der kommer gang i produktlanceringerne i oktober. Ud over at Google forventes at annoncere en række nye Pixel-produkter 6. oktober, holder Meta deres Connect-event fem dage senere, hvor mindst ét nyt MR-headset forventes lanceret.

Dagen efter, 12. oktober, er det så tid til at kigge på nye Surface-tablets. Det er i hvert fald, hvad de fleste forventer bliver hovedemnet for den event, Microsoft netop har sendt invitationer ud til. Eller… invitation er måske så meget sagt.

Annonce:

Microsoft har blot bedt os sætte kryds i kalenderen den dag for en live-event, hvor vi kan se ”hvad det næste bliver”. Det er imidlertid billedet, der følger med, som får de fleste medier til at gætte på, at der er tale om en Surface-event.

Ud over at billedformatet passer med noget, der kunne være på en tabletskærm, er der tale om silkeslør-lignende elementer i en række pastelfarver, og billedet ligner generelt digital kunst. Flere steder er der slørede overgange mellem farverne af den type, man normalt finder i digitale kunstværker. Det er også et motiv, Microsoft har brugt på Windows 11 i fotoform.

Nye farver og ARM i Surface Pro 9

Men derudover er hoved-overskriften ”Save the date” skrevet med noget, der ligner digital håndskrift, altså lige præcis noget, men ville skrive med en digital pen på en Surface-skærm. Billedet er dog ikke det eneste, der får folk til at gætte på at Microsoft vil vise nye Surface-devices frem.

Dette billede er alt, hvad Microsoft har givet os af informationer indtil videre om eventen 12. oktober (Foto: Microsoft)

Det passer nemlig samtidig med, at nogle af de mest populære Surface-modeller står foran en opdatering. Det handler om Surface Pro og Surface Laptop, der forventes at blive opdateret til henholdsvis nummer 9 og nummer 5.

Således er der allerede begyndt at gå rygter om, hvad disse kommer til at kunne. Det tyske site WinFuture har fået fingre i informationer, der indikerer, at både Surface Pro 9 og Surface Laptop 5 kommer til at være baseret på 12. generations Intel-CPU’er, og begge modeller skulle kunne fås med 1TB SSD og 16GB RAM.

Surface Pro 9 vil muligvis også kunne fås med en ARM-processor, med understøttelse for 5G mobildata. Hvis det sker, betyder det formentlig et farvel til Surface Pro X-modellen. Endelig skulle de to modeller blive tilgængelige i to nye farver med navnene ”Forest” og ”Sapphire”, hvilket hentyder til en ny grøn og en ny blå farve.

WinFuture mener at vide, at den nye Surface Pro 9 kommer til koste 1300 Euro (9.667 kroner) for den mindste model med Core i5-processor, 256GB SSD og 8GB RAM. Surface Laptop skulle koste fra 1200 Euro (8.924 kr.) for 13,5”-modellen, mens 15”-modellen starter ved 1500 Euro (11.156 kr.). Men dette prisleje bliver altså formentlig først bekræftet 12. oktober.

Annonce:
Forrige artikelChromecast med Google TV HD er nu officiel
Næste artikelHer er pladespilleren til Sonos
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.