Forside * Nyheder

Google annoncerer nye Nest-produkter og ny Matter-klar Home-app

-
(Foto: Google)

En opdateret kamera-dørklokke og en ret veldesignet router kan nu lege med den seneste version af Googles hjemmestyrings-app.

Vi behøver ikke vente til på torsdag med at få at vide, hvad Google har i vente, når det gælder nye Nest-lanceringer. Det var først antaget, at Nest-nyhederne ville blive annonceret sammen med nyhederne i Pixel-serien, men Google har allerede nu løftet sløret for nogle nye produkter.

Det betyder naturligvis ikke, at Google ikke kan afsløre endnu flere Nest-nyheder på torsdag, men givet dagens annonceringer, er det ret sandsynligt, at de fokuserer på Pixel i stedet. Til hjemmet har Google således i dag annonceret en ny udgave af Home-app’en, en ny router i et flot design, og en ny dørklokke.

Annonce:

Hvis vi begynder med den sidstnævnte, så er der tale om en ny udgave af Googles kablede Nest-dørklokke med kamera. Det er ikke fordi, der er tale om de store nyheder, men i stedet en række forbedringer. Den mest synlige forbedring er, at den nye dørklokke er mindre end sin forgænger, og cirka 30% mindre end den trådløse, batteridrevne version.

Den nye, kablede Nest-dørklokke fås i fire farver (Foto: Google)

Derudover ligger de fleste af forbedringerne i kameraet, der nu har HDR-understøttelse og Google har formået at eliminere fiskeøjelinse-effekten med software. Ifølge Google har eksperterne hos DXOMARK testet kameraet og meldt ud, at det er det bedste dørklokke-kamera, de har set til dato.

 

Home-app’en er nu klar til Matter

Den nye dørklokke kan gemme op til en times videooptagelser i sin interne hukommelse, og endnu mere i skyen. Men det mest interessante er nok, at dørklokken er lavet til at arbejde tæt sammen med den nye Google Home-app. Via denne kan du nu lave ”rutiner”, sådan at et eller andet sker, når nogen ringer på døren. Det kunne f.eks. være at skifte farve på en lampe i dit arbejdsværelse, hvis du ikke kan høre dørklokken.

Den nye Home-app kommer i åben “preview” indenfor de næste uger, fortæller Google (Foto: Google)

 

Den nye version af Home-app’en er også blevet annonceret i forbindelse med de nye Nest-produkter. Først og fremmest sker opdateringen for at gøre Home-app’en kompatibel med Matter-standarden, der nu endelig er blevet offentliggjort. Home-app’en understøtter for eksempel Fast Pair, der lynhurtigt parrer en Matter-enhed på netværket med en Android-telefon.

Fremover vil du også i højere grad kunne definere, hvordan Home ser ud, når du åbner den. Hvis det er vigtigst for dig at se feedet fra dine Nest-kameraer først, eller i stedet få hurtig adgang til at sætte lyset i stuen på en bestemt måde, kan du indstille dette i appen. Nest-brugere, der er vant til at bruge ’Spaces’-funktionen i Nest-app’en vil fremover også kunne finde denne kategorisering i Home.

I samme stil vil du nu kunne gruppere alle dine Nest-kameraer, hvad enten der er tale om overvågnings- eller dørklokke-kameraer, på den samme skærm, så du kan lege TV-producer (”Kamera 1!”, ”Kamera 2!”) med kameraerne i hjemmet. En ny ’Automations’-fane giver dig også et overblik over de rutiner, du har programmeret til dit hjem.

 

Router ligner pænt porcelæns-pynt

Apropos programmering, så kommer Google tidligt næste år med en ny script editor til Home, der kan give de seriøse hjemmestyrings-nørder mere kontrol med tingene. For de lidt mindre kode-orienterede er der også godt nyt. Indenfor for få uger vil Google nemlig rulle en web-version af Home ud, så du kan styre hjemmet fra andet end din smartphone. Der kommer også en version af Home-app’en til WearOS 3-ure, så det hele kan kontrolleres fra håndleddet.

På afstand ligner den nye Nest WiFi Pro noget, man måske kunne placere nogle blomster i (Foto: Google)

 

Endelig er der Googles nyeste version af WiFi-routerne under Nest-navnet. Nest WiFi Pro er lanceret i en ny version i en ganske interessant og meget indendørsdesign-venligt udformning. Med dens keramik-inspirerede, glinsende overflade og runde form ligner routeren lidt en pyntedims fra Royal Copenhagen, man normalt ville skulle i Bahne eller Imerco for at finde.

Men der er altså tale om en WiFi-router, og en ganske kapabel én af slagsen. Først og fremmest fungerer den som en Matter-hub, nu hvor standarden som nævnt er blevet afsløret. Dernæst har den masser af fart på. Den understøtter WiFi 6E-protokollen, der blandt andet kan udnytte det mindre trafikerede 6GHz-frekvensbånd. Hvis du har enheder i hjemmet, der understøtter WiFi 6E, kan du angiveligt fordoble netværkshastighederne i forhold til tidligere.

 

(Foto: Google)

 

Routeren kan også aktivt holde øje med netværksydelsen og optimere forbindelsen, når du foretager båndbredde-krævende aktiviteter, såsom videoopkald eller streaming af 4K-indhold. Routeren understøtter også Thread-systemet, der bruger et mesh-netværk med lavt strømforbrug til at holde forbindelse med hjemmestyrings-enheder.

Endelig skal det da også nævnes, at Google producerer Nest WiFi Pro-routerne med 60% genbrugsmaterialer.

Google Nest Doorbell koster kr. 2.199,- og kan leveres nu.

Google Nest Wifi Pro leveres fra 27/10 og koster kr. 1.799,- for én router og kr. 3.499,- for et sæt med tre mesh-routere.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.