Forside Nyheder

Nu er det vedtaget: Fælles opladere i EU

-
Foto: Shutterstock.com

EU-Parlamentet gør USB-C lovpligtig til opladning

Kravet om, at alle mobile enheder skal kunne oplades med USB-C, er i dag blevet vedtaget i EU-Parlementet.

Den nye lov betyder at alle smartphones, tablets, kameraer, hovedtelefoner, bærbare videospil, bærbare højttalere, mus og GPS’er skal kunne oplades via USB-C.

Annonce:

Apple og andre har dog en overgangsperiode tll at bygge de nye produkter, for loven vil først gælde fra år 2025. Apple benytter fortsat Lightning-port i iPhone, men ventes at komme med USB-C stik fra iPhone 15.

Et andet krav er, at vi som forbrugere skal kunne vælge, om vi vil købe en oplader med eller uden oplader, når vi køber vores apparater.

Grunden til at den ny lov først træder i kraft med udgangen af 2024, er, at Ministerrådet også skal give sin mening tilkende. Derefter vil der være lokale love i alle EU-lande som skal forberedes.

Ministerrådet består af en minister fra hver medlemsstat. Det er landenes endelige afstemning, så alle er enige. Men det betragtes som en ren formalitet.

Fra 2026 vil reglerne om opladning via USB-C også gælde for computere.

 

Annonce:
Forrige artikelVil YouTube sende 4K-videoer om bag betalingsmuren?
Næste artikelGoogle annoncerer nye Nest-produkter og ny Matter-klar Home-app
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.