Forside * Nyheder

Googles kommende tablet kan bruges som smartskærm

-
(Foto: Google)

Når den placeres i en stand med indbygget højttaler, kan den agere lidt som en Nest Hub eller en Echo Show fra Amazon.

Smartskærme er…nåja…smarte. Så længe, de ikke er vanvittigt dyre, giver det faktisk mening at have en lille skærm stående på en reol eller køkkenbordet, hvorfra den kan spille musik og podcasts, styre hjemmets IoT-enheder og facilitere en videochat mellem ens afkom og bedsteforældrene.

Det er naturligvis også nemmere at følge en opskrift på en skærm, der allerede står på køkkenbordet end at skulle konsultere sin telefon hele tiden, og hele familien kan råbe ad skærmen og få svar fra den indbyggede, virtuelle assistent.

Annonce:

Men hvad nu, hvis du kunne afkoble selve skærmdelen og tage den med dig som en tablet? Det er konceptet bag Googles kommende Pixel-tablet, som firmaet afslørede ved sin efterårs-hardwareevent tidligere i dag. Det er bestemt ikke første gang, Google forsøger sig med tablets under Pixel-navnet, men har ikke haft ret meget held med det, og firmaet havde ellers meldt ud, at det var slut med den slags.

(Foto: Google)

I et interview med Engadget siger Googles produktchef Rose Yao, at de nye fremskridt med Pixel-telefonerne fik Pixel-holdet til at synes, at der alligevel manglede en enhed med lidt større skærm. Så i stedet for et traditionelt tablet-koncept, blev det altså til en slags smartskærm/tablet-hybrid.

Pixel 7 i stor størrelse

Produktet skulle dog komme til at hedde Pixel Tablet, og vil være klar til at komme i butikkerne til næste år. Af samme grund har Google endnu ikke villet ud med de tekniske detaljer, da disse kan nå at ændre sig endnu. Vi ved dog, at tablet’en kommer til at være baseret på den samme Tensor G2-chip, der sidder i den netop lancerede Pixel 7, og at den formentlig vil køre basisversionen af Android ligesom telefonerne.

Google siger, at tablet’en er en del af en større hjemme-strategi, der også hænger sammen med de nye Nest-produkter, der blev offentliggjort forleden. Således kan vi nok forvente, at Pixel Tablet, når den bruges som smartskærm, vil være en praktisk hub til styring af alle hjemmets mange enheder (f.eks. via Matter) fra den kommende, nye version af Home-app’en.

(Foto: Google)

Designet skulle dog være på plads, og her fortsætter Google sin flirt med det keramiske look, som de introducerede på firmaets nye Nest-routere. Bagsiden af Pixel Tablet ser ud til at være let glinsende, men sådan er det ikke helt ifølge førnævnte Rose Yao.

Hun sammenligner i stedet overfladen med den lettere ru, keramiske udformning, man finder på f.eks. Le Creuset-køkkenudstyr. Det skulle give en unik kombination af hårdhed og glathed. Samtidig skal det give brugere et godt greb i tablet’en. Som nævnt er tablet’en sat til at komme i 2023, men om vi skal vente helt til næste efterår, ved vi endnu ikke.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.