Forside Produkter Mobil

Kuo: Farvel til fysiske knapper på iPhone 15

-
Hvis iPhone 14 havde været knapløs, sådan som iPhone 15 forventes at blive, ville den nok se sådan ud. Man må dog håbe, at Apple giver brugerne en idé om, hvor de skal trykke (Foto: Apple).

Der kommer i stedet en Taptic Engine på hver side af iPhone, og vibrationer skal simulere knaptryk ligesom på de tilbageværende Home-knapper og Apples trackpads.

Apples felttogskampagne mod fysiske knapper på firmaets smartphones ser ud til at fortsætte, også lang tid efter de sidste rester af Home-knapperne er slettet fra iPhone- og iPad-porteføljen. De to næste ofre i krigen mod knapperne ser ud til at blive power-knappen og volumen-knappen på iPhone.

Sådan er det i hvert fald ifølge den seneste rundspørge, som den anerkendte Apple-spåmand Ming-Chi Kuo har foretaget blandt sine kontakter i produktionsmiljøet i Asien. Det er netop disse kontakter, der tidligere har givet Kuo mulighed for at ramme plet med sine forudsigelser om, hvad Apple planlægger i den nære fremtid.

Annonce:

Denne gang skulle meldingen fra fabrikkerne altså være, at Apples kommende iPhone 15 ikke længere vil have fysiske volumen- og power-knapper. Det er netop den form for designforandringer, der skal planlægges i god tid, så det giver mening, at fabrikationspartnerne allerede ved noget om dette nu.

Knapperne skulle i stedet blive erstattet af den samme teknologi, som Apple p.t. har siddende i iPhone SE, der er den sidste iPhone med en Home-knap ombord. Sidstnævnte har følgeskab af 9. generations iPad, som Apple stadig har i sortimentet, selvom 10. generation er kommet ud – uden Home-knap. Og rygterne siger, at den næste iPhone SE-generation dropper Home-knappen på samme vis.

Android forventes at følge med

Taptic Engine, som teknologien hedder, sidder også i de trackpads, som Apple putter i deres Macs. Med andre ord vil siderne på iPhone 15 være glattere og i stedet vibrere for at simulere et knaptryk.

Ifølge informationerne fra Kuos kilder, kommer der to Taptic Engines yderligere i hver iPhone, én på hver side. Disse skal primært simulere knapper som nævnt, men vil i princippet også kunne bruges til andre ting på længere sigt. Som Kuo skriver, vil dette være den største designforskel på iPhone 15s ydre, sammen med den kommende overgang til USB-C.

Et knapløst iPhone-design gør naturligvis smartphonen endnu mere strømlinet, hvilket altid har været målet med iPhone-udformningen, lige siden Apple valgte ikke at putte et tastatur på den allerførste iPhone. Men det knapløse design kan også hjælpe med at gøre iPhone 15 endnu mere modstandsdygtig overfor vand og støv end den allerede er.

Kuo skriver i øvrigt at han forventer, at Android-telefoner fra forskellige producenter vil følge trop for ikke at stå tilbage for Apples designvalg. Det vil ifølge Kuo give et samlet løft for hele den del af industrien, der laver vibrationsmoduler til smartphones, hvilket vil gøre modulerne billigere og dermed give mening for flere smartphoneproducenter. De kinesiske producenter Vivo og Xiaomi har i de senere år også fremvist koncept-smartphones uden knapper.

Annonce:
Forrige artikelSamsungs succes med foldbare kunne ikke stoppe kraftig nedgang
Næste artikelSmugkig: God of War Ragnarök
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.