Forside * Nyheder

HTC lancerer Quest Pro-konkurrent under CES til januar

-
(Foto: HTC)

Metas nyeste og dyreste headset får nu konkurrence fra HTC, der lover, at det både er mindre og mere veldesignet.

Der var meget ståhej omkring Metas seneste headset, Quest Pro, da det blev annonceret i efteråret. Der var både uofficielle lækager og teaser-videoer fra Metas topchef, Mark Zuckerberg. Og så viste det sig, at der primært var tale om en model til udviklere, for prisen var tårnhøj og formfaktoren kluntet.

Men det betyder ikke, at der ikke er gang i eXtended Reality-markedet andre steder. Hvor Quest Pro er primært lavet til Mixed Reality (MR)-brug, kommer HTC nu med et angiveligt mindre og mere veldesignet headset, der kan bruges til alle tre XR-kategorier.

Annonce:

Det betyder, at HTC-headsettet (der endnu ikke har fået et officielt navn), håndterer Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) og Mixed Reality (MR). Sagt på en anden måde kan du få oplevelser, er helt separate fra dine fysiske omgivelser, eller som på en eller anden måde blander dine fysiske omgivelser sammen med digitale objekter.

Du skulle altså dels kunne kigge gennem headsettets frontglas og se digital grafik lagt henover virkeligheden (AR), dels kunne se virkeligheden via kamera-feeds, der så bliver behandlet digitalt og får indsat digitale objekter ad den vej (MR). Ligesom Quest Pro kommer HTCs headset tilsyneladende til at have et højopløst kamerafeed i farver (modsat Quest 2, hvor ”passthrough”-kamerafunktionen er monokrom).

Småt med detaljerne

Hvordan HTC er lykkedes med både at lave gennemsigtige frontglas og lægge en skærm ind i fronten, ved vi ikke endnu. Måske beror rygterne om at headsettet kan det hele på en misforståelse af, hvad AR i virkeligheden er. Mange forveksler p.t. AR med MR og omvendt.

Til The Verge siger HTCs globale produktchef Shen Ye, at headsettet vil kunne bruges til gaming, underholdning, fitness og ”endnu mere krævende applikationer”, hvad det så end betyder. Man forestiller sig, at HTC også har kig på det professionelle marked, ligesom Meta, Microsoft og Vuzix.

Derudover har HTC ikke villet ud med ret meget, andet end at headsettet kan køre i to timer på en opladning, fungerer som standalone, kan bruges med tracking af hænder i stedet for controllere og understøtter seks DoF (Degrees of Freedom) i hovedbevægelserne.

HTC var dog også villige til at give The Verge et nyt teaserbillede af headsettet (herover), som viser mere end det lille billede af et hjørne, HTC teasede headsettet med i oktober. Men hvordan det fungerer og ser ud helt konkret finder vi først ud af under CES i januar, hvor HTC har tænkt sig at lave den officielle lancering, hvor vi formentlig også kommer til at kende prisen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.