Forside Nyheder

The Last of Us var HBOs næststørste premiere på Max

-
(Foto: HBO)

Kun drager, riddere og middelalderlige familie-skærmydsler kunne slå TV-udgaven af det populære spil.

Det stod allerede ganske tidligt klart, at TV-versionen af spilhittet ’The Last of Us’ var ventet med spænding. Det var allerede inden premieren en af den slags serier, som medierne skrev om, så snart der landede nyt om rollelisten eller så meget som en teaser dukkede op.

Sådan en skæbne er bestemt ikke alle serier forundt, men når der er tale om en af de mest populære spilserier i nyere tid, der bliver lavet til en serie, skaber det selvfølgelig noget opmærksomhed.

Annonce:

Det sidste er naturligvis lige så meget et spørgsmål om frygten for, at den passive fortælleform ødelægger spillets ånd – og det er netop atmosfæren og ånden i ’The Last of Us’-spillene, der gjorde dem så populære. Og når man ser generelt på spil, der laves om til film eller serier, går det som regel mindst lige så ofte galt, som det går godt.

Næsten en delt andenplads

Men ovenpå søndagens premiere på ’The Last of Us’ på HBOs kabelkanaler ude i verden, og på HBO Max alle andre steder, ser denne spil-filmatisering dog ud til at være gået godt. Anmelderne er generelt positive, og seerne mødte talstærkt op.

Så talstærkt, at ’The Last of Us’ nu er HBOs næststørste seriepremiere på HBO Max, og den tredjestørste i hele HBOs historie. Warner Bros. Discovery har afsløret, at 4,7 millioner mennesker allerede havde set premiereafsnittet, da søndagen sluttede i de tidszoner, HBO opererer i.

Det er flere end den tidligere nummer to, nemlig sæsonpremiere på sæson to af ’Euphoria’, der kun tiltrak halvt så mange seere. Det store antal seere til premieren på ’The Last of Us’ er dog stadig kun lige under halvdelen af HBO Max’ største premiere, der stadig er ’House of the Dragon’ med 9,9 millioner seere.

Hvis man kigger på hele HBOs historie, er ’The Last of Us’ lige knap nok nummer tre. Helt tilbage i 2010 fik ’Boardwalk Empire’ en massiv premiere, med 4,81 millioner seere, både online og på kabelkanalerne. ’The Last of Us’ er altså meget tæt på at dele andenpladsen på tværs af de lidt over 50 år, HBO har eksisteret.

Nu bliver det så spændende at se, om den stemningsfulde og mørke serie kan fortsætte med dampen oppe. Så du premieren? Hvad synes du? Giv lyd i kommentarsporet!

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.