Forside * Nyheder

Disney skruer ned for Marvel-tempoet og op for Star Wars i biffen

-
Marvel og Star Wars er de to største brands i Disneys portefølje. Nu bliver der mere af det sidste og mindre af det første (Foto: Disney)

Der bliver længere mellem serierne på Disney+, hvor indholds-tilstrømningen generelt bliver mindre.

Man kan sige meget om Disney+, men streamingtjenesten mangler ikke indhold. Især, hvis man er fan af Marvels Cinematiske Univers, har der været en fast og hurtig strøm af nye serier, der er dukket op på tjenesten – samtidigt med at 2-3 film årligt har haft premiere i biograferne.

Men det er formentlig lige slut nu, om ikke andet for en periode. Og til gengæld kan Star Wars-fans glæde sig til at der igen begynder at komme Star Wars-film i biograferne. Det skriver Hollywood Reporter, der har talt med kilder i Disney og hos mediegigantens partnere.

Annonce:

Strategiskiftet sker, efter Bob Iger er vendt tilbage til topposten i firmaet. Det var under Iger, at MCU som vi kender det i dag, blev lanceret og voksede sig stor. Det var også Iger, der lykkedes med at få Star Wars-universet i hus ved at overtage Lucasfilm. Han sad på topposten i 15 år mellem 2005 og 2020, og førte med succes Disney ind i streaming-æraen.

Da han i 2020 blev erstattet af Bob Chapek, kom sidstnævnte ind med en ny strategi, der skulle fokusere endnu mere på indtægter fra streaming. Men Chapeks ledelse af firmaet gik i den gale retning, mente både Disneys bestyrelse, observatører i industrien, og mange fans. Så for nylig blev Bob Iger bedt om at komme tilbage, hvilket han gik med til at gøre i to år, for at få firmaet tilbage på ret kurs.

Længere mellem MCU-serier

Og selv om Disney er en mediekæmpe, lader det til at have været nødvendigt. Ved firmaets sidste regnskabsfremlæggelse, måtte Disney erklære, at streamingtjenesterne Disney+ og Hulu (som Disney ejer 2/3 af) kørte med tab i en periode, hvor Disney stadig slås med eftervirkningerne af COVID-19 i sine forlystelsesparker. Sidstnævnte er den helt store indtægts-generator for firmaet.

Iger lovede at refokusere firmaet på det, det altid har været bedst til: At fortælle gode historier og skabe karakterer og figurer, vi alle kan forelske os i. Men at der skulle spares penge, var der ingen tvivl om. Der blev lagt op til en del fyringer, med hele 3% af arbejdsstyrken, der skæres væk. Det er dog angiveligt primært sket på ESPN, Disneys sports-brand på TV og nettet.

Sådan ser releaseplanen p.t. ud for fase 5 af MCU-udrulningen. Vi må se, om der kommer forskydninger nu, eller det først sker efter 2024. (Foto: Rman41 / Fandom.com)

Et andet sted, der nu bliver skåret ifølge Hollywood Reporter, er på MCU. Som en af Disneys partnere siger, så kan MCU-fans formentlig sagtens lokkes til at beholde medlemsskabet af tjenesten, hvis der kommer ”fem nye serier i løbet af et år i stedet for ti”, især hvis hver enkelt serie virkelig får lov at leve og skabe sin egen identitet.

For at hjælpe med det sidste, vil Disney derfor nu skrue ned for tempoet på de dyre MCU-serier, så der bliver længere mellem dem. På den måde kan forventningen til en ny serie virkelig få lov at rodfæste sig og fans kan snakke om den længe før og længe efter den har haft premiere, i stedet for bare at gøre sig klar til næste indspark. Tempoet for film-lanceringer skulle dog blive det samme. Nedgangen i MCU-serier betyder allerede en stor besparelse for Disney.

Ny Star Wars-film forventes annonceret til april

Hvis dette er skidt nyt for MCU-fans, er det til gengæld godt nyt for Star Wars-fans. Ifølge Hollywood Reporters kilder betyder Bob Igers nye strategi, at der nu bliver sat gang i at sende Star Wars-film i biograferne igen. Der har ikke været en Star Wars-film i biograferne i snart fire år, hvilket er en sjældenhed i den nyere Star Wars-historik.

Det var især chokket ovenpå den ekstremt dyre ’Solo: A Star Wars Story’, der floppede i biograferne, der fik Lucasfilm til at tage en pause. Siden har der hersket en del forvirring omkring, hvad der egentlig er på tapetet, når det gælder Star Wars-film. Patty Jenkins’ ’Rogue Squad’ blev annonceret med masser af trutten i PR-trompeterne, men den film ser nu ud til at være lagt på is.

Taika Waititis Star Wars-film kan være en af dem, der påbegynder præproduktionen i april eller maj (Foto: Lucasfilm)

Taika Waititi er angiveligt i gang med at skrive sin Star Wars-film færdig i allerdybeste hemmelighed. Den film, der dog tilsyneladende har mest momentum lige nu er en film skrevet af Damon Lindelof, sammen med Krysty Wilson-Cairns, der også skrev ‘1917’. Den skal instrueres af Sharmeen Obaid-Chinoy, som vi mest kender fra ‘Ms. Marvel’-serien, men derudover er det begrænset, hvad vi ved om de konkrete planer.

Men ifølge Hollywood Reporter har Iger altså besluttet, at Star Wars-universet er nødt til at have film som teltpæle mellem serierne for at holde den normalt høje interesse hos publikum. Star Wars-fans har længe forudset, at der kommer nye annonceringer på filmfronten, når fanmasserne mødes til ’Star Wars Celebration’, der i år foregår i London. Årets fanmesse for Star Wars begynder 7. april, og ifølge Hollywood Reporters kilder får de mange fans ret. I dagene mellem 7-10. april kan vi altså forvente nye annonceringer af Star Wars-film.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.