Forside Nyheder

TCL-koncept kombinerer folde- og rulle-skærm i en smartphone

-

Ved at kombinere de to dominerende teknologier for foldbare skærme, kan TCLs nye koncepttelefon foldes ud til iPad-størrelse.

TCL bliver ved med at fremvise koncepttelefoner, der demonstrerer de mange muligheder, der findes med fleksible skærme. Nu har de gjort det igen, og har samtidigt sat en slags rekord, når det gælder foldbare smartphones.

Denne gang handler det om modellen med det relativt 1950’er-agtige navn ’Fold n’ Roll’. Men selv om navnet muligvis er gammeldaws, er det ret passende. Modellen kombinerer nemlig to måder at bruge fleksible skærmpaneler på.

Annonce:

Der er både folde- og rulle-mekanisme indbygget i Fold n’ Roll. Vi kender naturligvis foldemekanismerne fra såvel Samsung og Huawei som Motorola, samt fra tidligere, vilde koncepter fra TCL og andre.

Rulle-mekanismen er nyere, men er også set før, i modeller der nærmest magisk udvider sig, når man trækker i dem. Både TCL og Oppo har vist et sådant koncept frem, og det samme gjorde LG, inden de besluttede sig for at trække sig helt ud af mobilproduktion.

Foldes ud til 10 tommer

Ved at kombinere både fold og rul, sætter TCL Fold n’Roll en slags ny rekord for, hvor stor en tablet, man kan få ud af at folde/rulle sin smartphone ud. Når man folder den ud til en kvadratisk skærm får man først en 8,85 tommer stor tablet ud af det. Men med rullemekanismen oven i, kommer man op på 10 tommer.

Dermed er TCL Fold n’Roll også den første smartphone, der rent faktisk kan udvides til en tablet i iPad-størrelse. Men det store spørgsmål er naturligvis, om den nogensinde kommer i handelen. TCL har tidligere vist foldelige koncepter frem, der aldrig er blevet til noget.

Tidligere har TCL meldt ud, at de vil forsøge at komme på banen med smartphones, har samme foldemuligheder som f.eks. Samsungs smartphones, men er væsentligt billigere, og ligger prismæssigt mere i på niveau med almindelige flagskibstelefoner. TCL er generelt kendt for at holde et lavt prisniveau på sine produkter, inklusive telefonerne.

Men de har er endnu ikke officielt lanceret en foldbar smartphone, så man skal nok tage Fold n’Roll som et kuriosum og en demonstration af mulighederne med fleksible skærme end et produkt, man rent faktisk kan købe på et tidspunkt. Den ville formentlig også være temmelig dyr.

Annonce:
Forrige artikelBeosound Emerge er en slank WiFi-højttaler
Næste artikelQobuz: Kompromisløs musikplatform åbner i Danmark
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.