Forside Baggrund

Netflix padler baglæns: Letter regler for brug udenfor hjemmet

-

Netflix letter nu på restriktionerne, så fremtidig tiltag mod kontodeling ikke rammer alle brugere nær så hårdt

Netflix padler nu baglæns på de restriktioner for konto-deling, som stod til at ramme alle brugere af Netflix, med flere og mere strikse restriktioner end i dag.

Streamingtjenesten fortæller at de stramme restriktioner slet ikke var ment til USA og andre lande, men er betingelser som aktuelt gælder for Chile, Costa Rica og Peru, hvor reglerne der skal dæmme op for konto-deling allerede er rullet ud. Det skriver The Verge.

Annonce:

Men det er altså ikke de samme regler som skal gælde for andre lande, selvom betingelserne, som lå på nettet indtil i går, netop også stod under hjælpesiderne til lande som USA og Danmark.

“Som du måske husker, lancerede vi Extra Member i Chile, Costa Rica og Peru tilbage i marts. Men USA (og andre lande) har det ikke… Det eneste, vi har bekræftet indtil videre, er, at vi i vores indtjening den 19. januar sagde, at ‘Senere i 1. kvartal forventer vi at begynde at rulle betalt deling mere bredt ud'”, fortæller Netflix-talsmand Kumiko Hidaka til The Verge.

Netflix har nu ændret på betingelserne for konto-deling for bl.a. USA og Danmark, hvor der er lettet en del. Med de nye regler bliver det mindre restriktivt at benytte tjenesten udenfor hjemmet.

I den nye FAQ til konto-deling hos Netflix er der ikke længere et krav om at en enhed skal vende hjem igen senest efter 31. dage, for fortsat at kunne bruges på streamingtjenesten.

Kravet om at man skal bede om en midlertidig “ude-kode” for hver 7. dag er også væk. I stedet skal man nu registrere (verificere) de enheder som bruges udenfor hjemmet. Denne registrering kan udløbe, så enheden skal verificeres igen.

Men nu bruges udtrykket at verificeringen kan udløbe “med jævne mellemrum” fremfor hver uge, og Netflix skriver ‘kan’ fremfor ‘vil’. Verificering foregår ved at Netflix sender en email med en 4-cifret kode som skal indtastes på den enhed som er udenfor hjemmet. Så det vil kunne klares uden at enheden skal hjem. Det vil gøre det lettere f.eks. at se med fra sommerhuset.

De seneste betingelser for konto-deling hos Netflix kan læses herunder.

 

Netflix FAQ om konto-deling per 2/2 2023

Deling af din Netflix-konto
En Netflix-konto er for personer, der bor sammen i en enkelt husstand.

Deling af Netflix med en person, der ikke bor sammen med dig
Personer, der ikke bor i din husstand, skal bruge deres egen konto for at se Netflix.

Det er nemt at tilmelde sig Netflix, og vi tilbyder en række forskellige abonnementer. Som altid kan medlemmer til enhver tid ændre planer eller opsige abonnementer.

Når en enhed uden for din husstand logger ind på en konto eller bruges vedvarende, kan vi bede dig om at bekræfte den pågældende enhed, før den kan bruges til at se Netflix eller skifte din Netflix-husstand. Det gør vi for at bekræfte, at den enhed, der bruger kontoen, er autoriseret til at gøre det. Se “Verificering af en enhed” nedenfor for at få flere oplysninger.

Netflix opkræver ikke automatisk penge fra dig, hvis du deler din konto med en person, der ikke bor sammen med dig.

Verifikation af en enhed
Når en person logger på din konto fra en enhed, der ikke er tilknyttet din Netflix-husstand, eller hvis der er vedvarende adgang til din konto fra et sted uden for din husstand, kan vi bede dig om at bekræfte den pågældende enhed, før den kan bruges til at se Netflix. Det gør vi for at bekræfte, at den enhed, der bruger kontoen, er autoriseret til at gøre det.

Sådan bekræfter du en enhed:

1. Netflix sender et link til den e-mailadresse eller det telefonnummer, der er tilknyttet den primære kontoejers e-mailadresse eller telefonnummer.
2. Linket åbner en side med en 4-cifret bekræftelseskode.
3. Koden skal indtastes på den enhed, der anmodede om den, inden for 15 minutter.
o Hvis koden er udløbet, skal du anmode om en ny bekræftelseskode fra enheden.
4. Når det er lykkedes, kan den pågældende enhed bruges til at se Netflix.
5. Enhedsbekræftelse kan være påkrævet med jævne mellemrum.

Hvis du har mistanke om uautoriseret brug af din konto, anbefaler vi, at du nulstiller din adgangskode med det samme. Du kan også logge ud af alle enheder, der er tilsluttet den.

Hvis du har brug for hjælp, bedes du kontakte os.

Brug af Netflix, mens du rejser eller fra et andet sted
Hvis du er på rejse eller bor mellem forskellige hjem, ønsker vi, at du skal kunne nyde Netflix hvor som helst og når som helst. Hvis du er den primære kontoejer (eller bor sammen med dem), skal du ikke bekræfte din enhed for at se Netflix.

Hvis du er væk fra Netflix-husstanden i en længere periode, kan du lejlighedsvis blive bedt om at bekræfte din enhed. Vi beder dig om at verificere for at sikre, at den enhed, der bruger kontoen, er autoriseret til det. Det er hurtigt og nemt at verificere en enhed. Se “Verificering af en enhed” ovenfor for at få flere oplysninger.

Slå verifikation af enheden fra
Så længe den enhed, der bruges til at se Netflix, bruger internetforbindelsen i den primære kontoejerens husstand, kræver vi ikke verifikation.

Hvis en Netflix-konto bruges af en enhed, der ikke er tilknyttet den primære kontoejers husstand, skal enheden verificeres, før den kan bruges til at se Netflix. Det gør vi for at bekræfte, at den enhed, der bruger kontoen, er autoriseret til at gøre det.

Som en påmindelse er det nemt at tilmelde sig Netflix, og vi tilbyder en række forskellige abonnementer. Som altid kan medlemmer ændre planer eller opsige abonnementer når som helst.

Sådan registrerer Netflix enheder i en husstand
Vi bruger oplysninger som IP-adresser, enheds-id’er og kontoaktivitet fra enheder, der er logget ind på Netflix-kontoen.

Antal personer, der kan se på samme tid
Hvert abonnement bestemmer, hvor mange enheder der kan afspille Netflix på samme tid, så længe disse enheder tilhører personer i samme husstand. Se vores planer og priser for at få flere oplysninger.

Kilde: Netflix

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.