Forside * Featured

TEST: Samsung Galaxy S23 Ultra – Det sikre Android valg

-

Samsung Galaxy S23 Ultra kommer til Danmark med Snapdragon 8 Gen 2 chipset, S-pen, og 200MP RAW kamera – Vi har testet det nye flagskib fra Samsung.

Det er et år siden Samsung Galaxy S22 Ultra så markedet, og nu har Samsung så lanceret S23 familien, der udover Ultra består af S23 og S23+. Vi har ligesom sidste år valgt at teste Ultra modellen, men ser man bort fra S-pen, skærmstørelse og mindre funktioner på kameraet kan denne test også dække S23+.

Vi har testet det nye flagskib fra Samsung, og her er hvad vi synes.

Annonce:

 

Udpakning og design

Samsung Galaxy S23 Ultra kommer i en meget lille æske, der udover telefonen indeholder et USB-C opladerkabel, en SIM-pin og inde i telefonen er der en S-pen. Der er ingen oplader, og der er ingen covers med i æsken.

Samsung Galaxy S23 Ultra kommer i farverne Lavender, Cream, Green, og køber du modellen med 1TB lagerplads, kan du også få den i Phantom Black, og kommer i Danmark til at koste mellem 10.999,- og 14.299,-. Modellen vi testede var grøn og kom med 12GB RAM og 256GB lagerplads.

Designet på Samsung Galaxy S23 Ultra minder utroligt meget om S22 Ultra som vi testede sidste år. S23 Ultra en let kurvet skærm, der skaber en rund kant på siderne af telefon, der er lavet af Armor Aluminum, og både skærm og bagside er dækket af Gorilla Glass Victus 2, der skulle give Galaxy S23 Ultra den optimale beskyttelse. Oven i det har Samsung Galaxy S23 Ultra en IP68 certificering, så den kan modstå vand og støv.

 

AMOLED-2X Skærmen er på hele 6,8 tommer, og også den er stort set genbrug fra sidste år, og har LPTO dynamisk skærmopdateringshastighed fra 1 – 120 Hz, så hastigheden tilpasser sig det behov du har lige nu. Under skærmen finder man en ultrasonisk fingeraftrykslæser.

På bagsiden finder man hovedkameraet med hele 4 objektiver. På højre side har man knapper til tænd / sluk samt justering af lydstyrke. I bunden finder man USB-C port til opladning og tilslutning af enheder, ligesom man finder en SIM-skuffe til 2 x nano-SIM, og som om det ikke var nok er der inde i telefonen også plads til eSIM hvis man bruger det.

I bunden finder man også en hule, der rummer Samsung S-Pen, der også virker som den samme i forgængeren. Designet er yderst elegant, og jeg kan sagtens forstå at Samsung har holdt fast i udtrykket fra sidste år.

Samsung Galaxy S23 Ultra måler 78.1 X 163.4 X 8.9 mm, og vejer 234g.

Installationen af S23 Ultra giver dig Android 13 og OneUI 5.1, og har du allerede en Android mobil, kan du via enten Google backup eller Samsung Smart Switch, der gør det let at flytte fra både andre Android og iOS telefoner.

Designet er klart godkendt.

 

Skærmen – 6.8”, 120 Hz og er stadig den bedste på en smartphone.

Jeg skriver det nærmest hver gang jeg anmelder Samsung telefoner. Der er ingen tvivl om at Samsungs AMOLED paneler er de de bedste på markedet, og det passer også på S23 Ultra. Skærmen står knivskarpt, og med lysstyrke på op til over 1.700 nits står skærmen godt uanset om du ser på den i direkte sollys eller i mørke.

Opløsningen er WQHD+ (3.088 x 1.440 / 500 ppi), men er fra fabrikken sat til FHD+ (2.316 x 1.080) for at spare på batteri. Den tilbyder 1 – 120Hz skærmopdateringshastighed, og 240Hz Touch Sampling Rate i Game Mode .

Under skærmen finder du en ultrasonisk fingeraftrykslæser, der virker endog rigtigt godt og hurtigt. I toppen af skærmen finder du også et lille selfie-kamera, der også kan fungerer til opløsning af skærmen via ansigtsgenkendelse.

Den variable opdateringshastighed gør det meget behageligt at læse websider, spille og se video. Ser du på et statisk billede kan S23 Ultra gå helt ned til 1Hz, og spiller du kan den gå helt op til 120Hz.

Skærmen er klart godkendt.

 

Ydelse – Snapdragon 8 Gen 2 chipset med saft og kraft

Samsung Galaxy S23 Ultra kommer med Snapdragon 8 Gen 2. chipset, og det kan mærkes at Samsung har valgt netop det chipset som de iøvrigt selv producerer under licens.

Vi har testet hastigheden med Geekbench 5, og der scorer den 1.400 på Single-Core og 4.892 på Multi-core, og lad mig sige det med det samme. Galaxy S23 Ultra er lynhurtig. Og uanset om vi spillede eller brugte browser og apps, så var der ingen forsinkelse. Dette skyldes også at Ultra modellerne kommer med 12GB RAM og lynhurtig DDR5 UFS 4.0 lagerplads.

Udover det kommer Snapdragon 8 Gen 2. også med bedre AI funktioner som kan bruges til både operativsystem og f.eks. kamerafunktioner.

En anden fordel ved Snapdragon 8 Gen 2. er den har optimeret batteriforbruget så Samsung Galaxy S23 Ultra “kører længere på literen” når det gælder batteriforbrug.

Foto: Shutterstock.com

Fantastisk batteritid og 5.000 mAh batteri.

Samsung Galaxy Ultra S23 kommer med det samme 5.000 mAh batteri som sidste års model, og det får dig let igennem en helt dag. Jeg oplevede at Samsungs AI funktioner gjorde at batteritiden blev bedre i løbet af de dage jeg testede den, og jeg endte på alt mellem 20 – 40% efter en dags normal brug.

Hvis du får brug for opladning på vejen tilbyder S23 Ultra 45W opladning via kabel og 15W via QI trådløs opladning. Og har du brug for at oplade dine trådløse hovedtelefoner, kan dette gøres ved Trådløs Powershare. Bemærk at Samsung ikke har forbedret opladning i forhold til S22 Ultra.

Du skal selv købe en USB-C oplader. Men det skal du jo også med iPhone, så det er jeg helt fint med. Hvis du har en kompatibel USB-C oplader tager det ca. 30 min. at gå fra 0 – 65% strøm.

Batteri og opladning er godkendt.

 

5G og dual-SIM, eSIM , Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.2

Med Samsung Galaxy S23 Ultra har du har plads til dual-SIM (Nano SIM). Den understøtter både 3G/4G/LTE og 5G. Og så har mange muligheder for at kombinere SIM kort som aldrig før. Du kan have et eller to fysiske SIM kort i telefonen, eller to fysiske og et eSIM (Dog kun to aktive samtidigt). Du kan også have et eSIM og et fysisk SIM. Så der er rigeligt med muligheder for at finde den – , eller de kombinationer af SIM kort du har brug for.

Udover 4G/LTE og 5G får du også VoLTE og WiFi opkald, så du får den bedste opkaldskvalitet du kan få, hvis du er på et trådløst netværk. Det kommer naturligvis an på hvad din teleudbydere tilbyder. De indbyggede antenner (Testet med TDC / Telmore) gav god ydelse i Hovedstadsområdet.

Udover det kommer Samsung Galaxy S23 Ultra kommer med Wi-Fi 6E teknologi, der giver dig endog rigtigt gode hastigheder på trådløse netværk der understøtter dette. Og så får du Bluetooth 5.3, så du får en rigtig god forbindelse til dine trådløse hovedtelefoner eller andre enheder du bruger med din S23 Ultra.

 

S Pen gør at S23 Ultra er den perfekte Note telefon

S Pen har samme ydelse som sidste år, og virker rigtigt godt. Allerede sidste år gav Samsung den et boost, så den var nede på omkring 2 ms. latency. Det gør at skrive oplevelsen er god og nærmest flydende.

S Pen oplader mens den er placeret i sin skuffe, og jeg er vild med de funktioner som Note delen af S23 Ultra giver. Samsung Notes programmet er blevet løbende forbedret, og du kan ikke alene bruge det til håndskrevne noter, men også til at lave clips af f.eks. websider eller billeder, som du så kan bruge og genbruge via en note.

Og er du allerede Samsung Galaxy Note bruger, så er S23 Ultra en værdig opdatering.

 

Android 13 og One UI 5.1 brugerflade

Allerede sidste år introducerede Samsung 4 års major opdateringer, og det gør de også i år, så du får en Android mobil du kan bruge i flere år.

Android 13 er virkeligt en god Android med et klart og stærkt designudtryk som Samsung læner sig op af i One UI 5.1, men hvis jeg skal komme med et kritikpunkt på One UI som stadig irreterer mig, så er det de bedagede ikoner som Samsung stadig bruger til deres medfølgende apps. Det er nu ikke noget der trækker ned, da jeg bruger de færreste af dem, men det ville klæde Samsung at give deres app ikoner et løft ind i 2023. Det er præcis det samme som jeg skrev til S22 Ultra sidste år, og det gælder stadig.

 

Samsung DEX

Du får i øvrigt stadig både trådløs og kablet DeX som gør at du kan bruge din S23 Ultra som en computer med tastatur og mus. Også det fungerer rigtigt godt.

Men Android og OneUI oplevelsen er klart godkendt.

 

S23 Ultra kamera giver op til 200MP Expert-RAW billeder

Samsung Galaxy S23 Ultra har 4 objektiver på bagsiden og kommer også med et forbedret selfie-kamera på forsiden.

På bagsiden finder du et 12MP Ultra-Wide Camera  (F2.2, FOV 120˚ ), et 200 MP Wide Camera  (F1.7, FOV 85˚), Et   10MP Telephoto Camera  (3x Optical Zoom, F2.4, FOV 36˚ ) og et 10MP Telephoto Camera  (10x Optical Zoom, F4.9, FOV 11˚ ).

På forsiden har du et 12MP Front Camera  (F2.2, FOV 80˚), som også har fået forbedret video med op til 60 fps.

Samsung Galaxy S23 Ultra tilbyder op til 100X digital zoom. Men jeg er helt oppe og ringe over deres 200MP Expert-RAW der gør du kan tage ret gode billeder og redigere dem på din computer bagefter.

På videosiden er Samsung stadig i front, og du kan optage i helt op til 8K, 4K/60 og 1080/60. Video kan optages i HDR10+ og kan også gemmes i HEVC format, for at spare plads.

Kameraet tager rigtigt gode portrætter og landskabsbilleder uanset lysforhold, og jeg er vild med at den ikke overstyrer lyset når det begynder at blive mørt.

Nedenfor kan du se et galleri af billeder taget med Samsung Galaxy S23 Ultra, og personligt er jeg meget begejstret for kamerafunktionerne på denne telefon. kamera-app’en fungerer rigtigt godt og hurtigt.

 

Konklusion

Samsung S23 Ultra er et sikkert valg, hvis du vil have et Android flagskib fra helt øverste hylde. Har du en S22 Ultra er forskellen dog for lille til at jeg vil anbefale at du opdaterer.

Men du får det bedste kamera på en Android mobil, og det får du lov til at betale for, for Galaxy S23 Ultra er ikke billig. Både video og billeder står godt i lysforhold, og så har Galaxy S23 Ultra stadig en af markedets bedste skærme.

Vi kvitterer med tårnhøje karakterer over hele linjen.

Pris og levering

Samsung Galaxy S23 Ultra kommer i farverne Lavender, Cream, Green, og køber du modellen med 1TB lagerplads, kan du også få den i Phantom Black.

Salgsstart er 1. februar, 2023, hvor Galaxy S23 Ultra vil være tilgængelige hos udvalgte forhandlere i Danmark og på Samsung.com. Den udvidede salgsstart sker d. 17. februar.

Fra og med 1. februar 2023 har brugere også mulighed for at tage del i S23-familiens introtilbud ”Dobbelt op på lagerplads”, som betyder dobbelt op på lagerplads uden ekstra omkostninger .

  • 12GB RAM / 256GB lagerplads: 10.999,-
  • 12GB RAM / 512GB lagerplads: 12.399,-
  • 12GB RAM / 1TB lagerplads: 14.299,-

Samsung Galaxy S23 Ultra

9.3
Design 9.0
Ydelse 9.5
Skærm 9.5
Kamera 9.5
Batteritid 9.0
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.