Forside * Featured

Samsungs nye OLED TV trækker fra konkurrenterne

-

Samsung S95C QD-OLED ligner en vinder indenfor OLED TV i år

I denne uge blev Samsung Summit afholdt ved Frankfurt, og her fik vi muligheden for at se mere til årets QD-OLED TV fra den store koreanske tv-producent. QD-OLED er OLED TV med Quantum Dot teknologi ovenpå.

Annonce:

QD-teknologien er med til at hæve lysintensiteten, så skærmen kan gå højere i nits end et traditionelt OLED panel. Det kan være en gevinst ved HDR og ved brug i lyse omgivelser.

De første QD-OLED TV kom på markedet sidste år, og model S95B viste at – trods det var toppen af poppen – så var der også plads til forbedringer. Bl.a. oplevedes en forøget ‘halo effekt’ (blooming) med en ‘sky’ rundt om lyse objekter, og det kunne være med til at hæve sortniveauet, som ellers er en af de gode ting ved OLED TV.

 

 

Under en teknisk gennemgang hos Samsung der viste de os sidste års model ved siden dette års model, opstillet i et mørkt lokale, så det var muligt at se forbedringerne. Det vi så var en markant forbedret ‘halo effekt’. At dette års S95C er blevet markant forbedret her, både sammenlignet med Samsungs egen QD-OLED fra 2022 samt et konkurrende OLED TV fra 2022.

Flagskibet S95C minder i design om LG’s “Gallery”-modeller i G-serien. Et TV med en tykkelse som gør det muligt at montere det mere fladt mod en væg.

 

 

Tilslutningerne sidder i en ekstern “One Connect”-boks. Boksen er i år fladere og bredere, men den kan gemmes væk, med kun ét slankt kabel op til TV’et.

 

One Connect boksen (i midten)

 

Som altid understøtter Samsung HDR-formaterne HLG, HDR10 og HDR10+, mens Dolby Vision ikke er understøttet. S95C understøtter alle andre spilfunktioner af betydning, herunder 4K/120Hz (144Hz for PC), VRR og ALLM, på alle fire HDMI-indgange.

Cloud gaming understøttes også nativt via indbyggede apps til f.eks. Xbox Cloud Gaming og GeForce Now.

Dolby Atmos er om bord, og S95C har et 70 W 4.2.2.2 lydsystem. Dette skulle være en stor forbedring i forhold til det svagere 60W 2.2.2.2-arrangement i S95B.

Samsung lancerer også en “entry model” indenfor QD-OLED under modelbetegnelsen S90C. Det er også TV med 55″, 65″ og 77″ modeller, men uden “One Connect” boks.

 

 

Pris og tilgængelighed

Vi har ikke de danske priser endnu, men de europæiske priser for S95C-modellerne er:

  • 55″  €2.499,- (direkte omregnet kr. 18.750)
  • 65″  €3.299,- (direkte omregnet kr. 24.750)
  • 77″  €4.799,- (direkte omregnet kr. 36.000)

Samsung QD-OLED TV lander i butikkerne fra d. 20. april.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.