Forside * Nyheder

Snart kan du få din egen, private AI-radiovært på Spotify

-
(Foto: Spotify)

AI killed the radio star. Her er, hvad Spotify har brugt ressourcer på i stedet for Spotify HiFi.

Der er godt gang I AI-manien lige nu, ikke mindst på grund af ankomsten af ChatGPT og dennes sammenbygning med Microsoft Bing, der har ført til nogle mildest talt interessante samtaler, hvor brugerne både trues og oplever en fornærmet søgerobot.

Det kommer oven på et efterår, hvor de sociale medier flød over med eksempler på, hvordan den bedre forståelse af menneskelige udtryk og sprog kunne få AI’er som DALL-E til at lave AI-kunst, hvor kun fantasien satte grænserne.

Annonce:

Nu kommer AI’erne så også ombord i streamingtjenesternes brugerflader. Spotify er først på banen med en AI-vært, der kan mixe musik som en DJ, men også lade musikken få nogle ord med på vejen som en god radiovært.

Der er altså ikke bare tale om endnu et initiativ, hvor Spotify vil lave endnu personlige playlister til dig, men en decideret skræddersyet strøm af musik med en menneske-lig stemme, der tilføjer lidt fakta om det, du lytter til. Din egen personlige radiovært.

Baseret på Podcast-værts stemme

I god stil med tidens AI-mani er der ikke tale om  forhåndsoptagede radio-speaks, men derimod en AI-genereret stemme baseret på Spotifys tidligere chef for kultur-partnerskaber, Xavier “X” Jernigans stemmebånd. Han er nu vært for Spotifys morgen-podcast, ’The Get-Up’. Foreløbig er kun denne stemme tilgængelig, men erfaringen fra virtuelle assistenter fortæller os, at der nok kommer flere valgmuligheder på et tidspunkt i fremtiden.

Det bliver også først engang i fremtiden, at folk udenfor USA og Canada får lov at prøve den nye AI-DJ, for lige nu er den nemlig kun ved at blive rullet ud til Beta-testere blandt Spotifys Premium-abonnenter der. AI-DJ’en kan nemlig kun tale engelsk lige nu, og Spotify vil formentlig vente med at lancere den globalt, indtil den kan nogle flere lokale sprog.

Selve stemmeteknologien bag kommer fra firmaet Sonantech AI, som Spotify købte sidste år. Og der er en del, der tyder på, at AI-DJ’en ikke nødvendigvis bliver lige så fejlbehæftet og leveringsdygtig i misinformation og nonsens som ChatGPT. Dens vidensdatabase er nemlig kurateret af rigtige mennesker, inklusive musik- og kultureeksperter, datakuratorer og professionelle skribenter.

Recorderes udsendte i USA (altså, undertegnede) går og venter på opdateringen fra Spotify og når den lander, bringer vi en melding om, hvordan det fungerer. I mellemtiden kan du jo eventuelt give til kende i kommentarsporet, hvad du synes om at Spotify har brugt penge på denne AI i stedet for den lossless-løsning, de har lovet i flere år nu.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.