Forside Baggrund

Den nye version af HBO Max lanceres i april

-

’Max’ får en ny premium-plan med bedre billedkvalitet, hvilket kan betyde et farvel til de nuværende 4K UHD-udbud på standardabonnementet.

Som bekendt har der været en masse frem-og-tilbage omkring fusionen af Warner og Discovery i forhold til mediegigantens kommende streaming-udbud. Men nu ser det ud som om, der er ved at være styr på det. Det skriver Bloomberg, der har talt med ”anonyme kilder med indsigt i firmaets planer”. Og det betyder, at en lancering kan finde sted i næste måned.

Annonce:

Først var det planen, at de to medieselskabers indhold skulle være tilgængelig på den samme platform, der kombinerede HBO Max og Discovery+. Men efter længere tids tovtrækkeri endte det for nylig med at de alligevel bliver holdt separate. På en måde.

Som vi kunne rapportere i starten af februar, vælger Warner Bros. Discovery at fastholde Discovery+ som streamingtjeneste, formentlig fordi de nuværende Discovery+-kunder er svære at få over på HBO Max, der både (globalt set) er en dyrere tjeneste med et anderledes indholdsfokus, der ikke er lige så interessant for Discovery+-fans. Og det kan der være noget om.

Farvel til 4K på basis-abonnementet?

I Danmark er priserne på de to tjenester nogenlunde sammenlignelige. Men internationalt ligger HBO Max absolut i den samme dyre ende som Netflix. Disse priser siger Bloombergs kilder nu at HBO Max vil beholde, men at de i lighed med Netflix vil lancere et premium-abonnement med bedre billedkvalitet.

Sådan et premium-abonnement skulle ligge på omkring 20 dollar om måneden, hvor det nuværende abonnement koster 16 dollar om måneden (og 10 dollar for et delvist reklamefinansieret abonnement). I Danmark kunne man altså forestille sig at sådan en plan kommer til at konkurrere med Netflix’ premium-abonnement til 149 kroner, eller måske blive en anelse billigere.

Som vore kolleger ovre på FlatpanelsHD fandt ud af i sommer, kan dragerne i HBOs ‘Game of Thrones’ og ‘House of the Dragon’ opleves i 4K, Dolby Vision og Atmos. Men måske skal man betale ekstra for dette i fremtiden (Foto: Warner Bros. Discovery)

Det store spørgsmål er naturligvis så, hvad man får for pengene. HBO Max har allerede en del titler tilgængelige i 4K/UHD, HDR10 og Dolby Vision, men med lanceringen af et nyt premium-abonnement kunne det godt tænkes, at Warner Bros. Discovery vælger at tage dem ud af standardabonnementets sortiment.

Det kunne godt blive upopulært, men på den anden side får abonnenterne så, hvad Bloombergs kilder kalder ”tusindvis af non-fiktive livsstils-shows” lagt oven i sortimentet. Fra Bloombergs nyhed står det ikke helt klart, om der er tale om Discoverys mange dokumentar- og realityshows, eller om det er shows fra de dele af Warners tv-katalog, der ikke har med HBO at gøre.

Mere nyt om få uger

Dog skulle det være nogenlunde sikkert, at HBO Max-kunder også får adgang til Discovery+-kataloget, når den nye tjeneste bliver lanceret. Som vi tidligere har hørt, skulle den nye tjeneste droppe ’HBO’ og altså blot hedde ’Max’.

Som nævnt indledningsvist siger Bloombergs kilder også, at Warner Bros. Discovery vil komme med en officiel udmelding omkring planerne en gang i april. Kilderne understreger, at der stadig arbejdes på sagen, så tingene kan stadig nå at ændre sig (igen!).

Der bliver formentlig tale om en annoncering af planerne for udrulningen af den nye tjeneste, der så vil foregå senere på året, med USA som første stop. Hvornår Warner Bros. Discoverys planer så inkluderer Europa, og hvordan overgangen til Max vil foregå, må tiden vise.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.