Forside Nyheder

Kuo sår tvivl om Apples headset-lancering på WWDC

-
(Mock-up: Antonio De Rosa)

Den sydkoreanske Apple-profet skruer samtidig endnu mere ned for forventningerne til salget.

Der er ikke ret mange, der forventer, at Apples MR-headset kommer til at repræsentere et ”iPhone Moment” – altså en lancering, der vender et helt marked på hovedet og ændrer brugerkulturen på globalt plan.

Men selv om topledelsen hos Apple ser lanceringen som et første skridt på en meget lang vej henimod letvægts-briller med AR (Augmented Reality), er der en del skepsis blandt mange andre medarbejdere.

Annonce:

For nylig rapporterede Bloombergs Mark Gurman, at headsettet var blevet demonstreret for de øverste 100 ledere i Apple, hvilket tolkes flere steder som et sikkert tegn på, at headsettet vil blive annonceret på WWDC, der begynder 5. juni.

Men nu sår den anden normalt ret troværdige Apple-spåmand, Ming-Chi Kuo, tvivl om en WWDC-lancering. Det sker i forbindelse med at kan fortælle om Apples nedtoning af forventningerne til salget.

Forventet salg halveret

I forvejen forventede Apple kun at sælge omkring 500.000 eksemplarer af headsettet, der formentlig kommer til at koste over 25.000 kroner og lanceres med meget lidt indhold til at starte med. Idéen bag denne strategi er at få enheden ud til udviklerne, sådan at der er mere indhold klar, når den halvt så dyre opfølger annonceres et år senere.

Men nu skriver Ming-Chi Kuo på Twitter, at Apple har skruet bestillingerne hos de asiatiske fabrikker endnu længere ned til et forventningsniveau, der peger mere i retning af 2-300.000 solgte enheder end 500.000.

Det betyder samtidig, at produktionen er blevet skubbet 1-2 måneder og at headsettet først bliver tilgængelig i midten eller slutningen af tredje kvartal i stedet for i starten af kvartalet, som det ellers var forventet. Det er især denne forsinkelse, samt den manglende optimisme internt i Apple, der får Ming-Chi Kuo til at tvivle på, om vi får headsettet at se til WWDC.

Ming-Chi Kuo giver derudover også sit bud på, hvorfor optimismen omkring headsettet halter hos Apple, som han tilskriver ”nedgangen i verdensøkonomien, indgåede kompromiser omkring specifikationerne i forbindelse med masseproduktion (herunder enhedens vægt), økosystemets parathedsniveau, den høje pris med mere.”

Annonce:
Forrige artikelNetflix spil på vej til tv-skærme?
Næste artikelJOLED søger om konkursbeskyttelse – Flere virksomheder rammes
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.