Forside * Nyheder

LG G3 OLED kan leverere over 2.000 nits i lysintensitet

-
LG OLED G3

LG bekræfter at deres G3 OLED TV kan nå over 2000 nits, men ikke i alle størrelser

LG er traditionelt tilbageholdende med at afsløre hårde præstationstal og hardwaredetaljer, men i en nyligt afholdt video-briefing afslørede specifikke tal for maksimal lysstyrke for de nye G3 OLED TV. Det skriver What HiFi

På præsentationen, hvor LG’s David Seperson var vært, der fortalte LG at deres nye G3 OLED vil være det mest lysstærke OLED-tv, som virksomheden nogensinde har produceret – og det med en pæn margen.

Annonce:

LG G3 OLED kan nå omkring 2.040 nits i ‘peak brightness’, målt med et 3% vindue, dvs. med en hvid blok som fylder 3% af skærmen mens den resterende del er sort. Dette med TV’et i HDR Vivid billedtilstand.

En Vivid / Dynamic-billedtilstand er fantastisk til at illustrere de ekstremer, som et tv er i stand til, takket være den kølige, men lyse balance, men den er generelt langt fra autentisk i forhold til kildematerialet.

Benyttes istedet den kalibrerede HDR Cinema-tilstand, så vil et G3 kunne levere omkring 1.470 nits, igen målt gennem et 3% vindue.

Til sammenligning leverede sidste års G3-model under 1.000 nits i samme HDR Cinema-tilstand.

 

Illustration: LG Display

 

Det store spring i OLED-lysstyrke i år skyldes introduktionen af Micro Lens Array-teknologien (MLA), som består af et lag af små linser, der fokuserer lyset fra OLED-materialerne for at skabe en lysere skærm uden at skulle køre selve panelet hårdere.

Det er dog ikke alle størrelser i G3-serien som benytter MLA. LG’s David Seperson ville ikke svare direkte på spørgsmålet om hvilke modeller der benytter den teknologi, men han sagde dog dette:

“55, 65 og 77 (tommer af G3, red.) er 70 procent lysere, 83’eren er 30 procent lysere.”

De nye LG TV med MLA OLED, og tilsvarende fra Panasonic og Philips, bliver konkurrenter til årets QD-OLED fra Samsung.

Se også: Samsungs nye OLED TV trækker fra konkurrenterne

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.