Forside * Nyheder

Netflix skruer ned for indholdsproduktionen

-

Streamingtjenesten vil lave færre, men bedre film, og det indikerer nu en trend i branchen.

I årevis har vi set nyheder om, hvordan streamingtjenesternes indholdsproduktion går op og op. Tjenesterne har anset eksklusivt indhold som en stærk konkurrenceparameter og der har nærmest været et kapløb i gang om at sætte det højeste beløb af til produktion af film og serier på det årlige budget.

Annonce:

Men nu går tingene den anden vej. Det begyndte da den tilbagevendte Disney-CEO Bob Iger meldte ud, at mediegiganten generelt ville producere mindre indhold, men især skrue ned for blusset, når det gælder streamede serier. I stedet vil Disney f.eks. på Star Wars-fronten satse på flere biograffilm, mens selskabet drosler generelt ned på Marvel-fronten.

Nu kommer der så en lignende udmelding fra den største og ældste spiller på det abonnementsbaserede streamingmarked, Netflix. Og det kan ses som en kraftig indikation af, hvilken vej, tingene går.

Bloomberg skriver, at Netflix er i gang med at omstrukturere sin filmdivision og har tænkt sig at producere færre film fremover. Håbet er at skrue op for kvaliteten ved at skrue ned for kvantiteten på filmfronten.

Veteraner rykker videre

Det er Netflix’ filmchef Scott Stuber, som har taget beslutningen, der gennemføres allerede i indenværende år. Det er ifølge Bloomberg også ham, der mener, at kvaliteten af Netflix’ film kan blive væsentligt bedre.

Netflix har naturligvis haft både populære, prisvindende og kritikerroste titler i kataloget i de senere år, herunder ’Don’t Look Up’, ’Glass Onion: A Knives Out Mystery’, ’Red Notice’, ’Bird Box’ med flere. Tendensen ser dog ud til at være, at populæreste film også typisk koster over 80 millioner dollar at lave, og at der er et lag af film i den billigere ende, hvor kvaliteten halter.

Derfor lægger Netflix nu det hold, der arbejder med film til under 30 millioner dollar sammen med holdet, der arbejder med film til mellem 30 og 80 millioner dollar. Det betyder et farvel til hvad Bloomberg kalder en ”håndfuld” medarbejdere. Det er således allerede blevet annonceret, at en af Stubers næstkommanderne, Ian Bricke, forlader Netflix efter over 10 år.

En anden Netflix-veteran, der også rykker videre, er Lisa Nishimura, der har været ansvarlig for film med små budgetter. Hun har dog også stået for de fleste af Netflix’ populære (og ofte prisvindende) dokumentar-produktioner, herunder ’Tiger King’, der gjorde den tidlige del af Corona-pandemien lidt mere udholdelig.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.