Forside Nyheder

Philips Hue forsinker sin Matter-opdatering

-
(Foto: Philips Hue)

Endnu et firma på smarthjems-markedet har udskudt integrationen af standarden, der skal binde alle de forskellige enheder i det smarte hjem sammen.

Uanset, hvordan man end vender og drejer det, kan man ikke kalde udrulningen af Matter-standarden glat og problemfri. Ud over de forsinkelser, der ramte selve udviklingen af standarden, har implementeringen også været præget af huller i vejen.

For nylig kunne vi således skrive om, hvordan Belkin har sat sin Matter-udrulning i WeMo-serien på pause, indtil de kan finde en måde at skille sig ud fra mængden på. Men nu har endnu et større smarthjems-brands meldt en forsinkelse ud.

Annonce:

Det handler om en af de producenter, der var med til at sætte den nyværende smarthjemsbølge i gang. Philips Hue var det første firma, der fik gennemslagskraft med smartpærer for over 10 år siden. Men det betyder ikke, at de springer på Matter uden forbehold.

Philips Hue har naturligvis allerede meldt ud, at de er med i Matter-samarbejdet, men ligesom så mange andre har de ikke givet faste løfter om hvornår. Firmaet forventede, at de Bridge-enheder, der binder Hue-netværket sammen og forbinder Hue-lamper og -pærer med andre smarthjems-enheder ville blive opdateret med Matter i første kvartal af 2023.

Venter på de andre

Men om få dage rinder netop dette kvartal ud, og opdateringen er fortsat ikke dukket op. Af samme grund tog webmediet The Verge fat i Philips Hue for at høre, om den var på vej. Og det var sådan, mediet fik bekræftet, at Philips Hue har forsinket udrulningen af Matter. Årsagerne er ikke ret langt fra, hvad Belkin også meldte ud.

”Fordi Philips Hue er fokuseret på kvalitet, vil vi bruge lidt ekstra tid, før vi gør software-opdateringen tilgængelig for alle forbrugere”, siger Kelly Gramuglia fra Signify, der er Philips Hues moderselskab, ”vi vil investere lidt ekstra i at ramme plet og leve op til de forventninger, forbrugerne har”. Ifølge Gramuglia handler det også om at Philips Hue venter på at andre (unavngivne) firmaer gennemfører deres Matter-udrulninger.

Hvor Belkin har sat udrulningen på pause, har Philips Hue altså blot forsinket den. Når opdateringen kommer, skulle den stadig kunne gøre alle Hue-lamper og -pærer Matter-kompatible. Selv om Philips Hue er et af de vigtigste mærker på smarthjems-markedet er det dog også et af de mærker, der bedst kan tåle at forsinke en Matter-udrulning.

Philips Hue er nemlig allerede godt integreret med alle de store spillere på smarthjems-fronten, inklusive for eksempel Google, Apple, Samsung og Amazon. Smarthjems-fans med Philips Hue-installationer har altså ikke nødvendigvis så meget at vinde på en Matter-integrering lige nu. Og hvis nysgerrigheden tager helt over, kan Matter-integrationen ifølge The Verge prøves af ved at skrive sig op som udvikler til en beta-test.

Annonce:
Forrige artikelIKEAs luftkvalitetsmåler opdateres til Apple Homekit
Næste artikelSonos dropper Google Assistant
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.