Forside * Featured

Disse Macs skal hive Apples salgstal op

-
(Foto: Apple)

Efter choknyheden om at salget af Mac-computere er faldet 40% i forhold til samme kvartal sidste år, arbejder Apple nu på at forbedre udvalget af maskiner.

Apple ser ud til at mene, at den er gal med udbuddet af forskellige konfigurationer af Macs i kataloget. Efter det blev offentligt kendt, at salget af Macs styrtdykkede i sidste kvartal, kommer nu nyheden om, at Apple arbejder på opdateringer til den produktgruppe, firmaet oprindeligt blev kendt på.

Det er i hvert fald den fortolkning, Apple-spåmanden og -kenderen Mark Gurman fra Bloomberg nu har lagt for dagen. Apple har ikke officielt fremlagt Mac-salgstallene fra sidste kvartal, men det normalt ret troværdige analysefirma IDC præsenterede i den forløbne uge sit estimat.

Annonce:

Det lød på, at Apples Mac-salg er faldet mere end 40%, hvilket er en del mere end Apples konkurrenter, der dog stadig kan konstatere en kraftig nedgang på 29%. Gurman forbinder de seneste rygter, han hører inde fra Apple, med denne udvikling. Ifølge Gurman vil Apple prøve at løfte salget igen ved at udbyde en ny MacBook Air med 15-tommers skærm.

Der har længe gået rygter om sådan en maskine, så det skal næppe forstås sådan, at Apple har chok over det pludselige fald i salget nu udløser en ny model. Snarere har Apple længe forventet en nedgang efter det øgede salg under pandemien og med rettidig omhu sat gang i udviklingen af en Mac-konfiguration, som mange Apple-fans efterspørger.

Stor, men let

Ud over hans vanlige kilder internt i Apple har Gurman fået fingre i logs fra tredjeparts-udviklere af apps som p.t. testes på kommende maskiner. Disse afslører angiveligt, at der er en 15-tommers MacBook Air på vej. Kodenavnet for denne maskine er ’Mac 15,3’, hvilket naturligvis indikerer, at der er en 15,3”-skærm ombord. Lige nu fås MacBook Air kun med 13,6-tommers skærm.

Opløsningen på skærmen er den samme som på den nuværende 14-tommers MacBook Pro, nemlig 3024×1964 pixels. Det betyder selvfølgelig en lavere PPI, men det er faktisk i tråd med, hvordan Apple normalt adskiller sine Pro-produkter fra resten.

Det lader dog primært til at være størrelsen, der er det nye, eftersom maskinen har den samme konfiguration som man kunne forvente af en større MacBook Air-model. Konfigurationen svarer til den dyre udgave af den nuværende MacBook Air: 8GB RAM, 8-kerners CPU og 10-kerners GPU.

Gurman lader ikke til at forvente, at den nye 15-tommers MacBook Air lanceres med Apples kommende M3-chip ombord, men snarere M2. M3 er dog på vej og bliver produceret med TSMCs nye 3nm-proces, der også kommer til at være fundamentet for de chips, der kommer i iPhone til efteråret, skriver han.

Vi skal dog hen i første halvdel af 2024 før de kraftigste MacBooks (14”- og 16”-tommers udgaverne af MacBook Pro) får en opdatering med M3-chippen. Inden da vil Apple formentlig putte M3-chips i den nuværende 13-tommers MacBook Air, iMac’en med 24-tommers skærm og Mac Pro vil endelig kunne fås med Apple Silicon. Lidt overraskende ser Apple også ud til at holde fast i den meget Air-lignende 13” MacBook Pro-model, der også får en opfrisker.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.