Forside * Featured

Første mobilopkald for 50 år siden var til konkurrenten

-
Motorola DynaTAC 8000X. Foto: Shutterstock.com

Opfinderen af mobiltelefonen udførte det første opkald for et halvt århundrede siden, og ringede til konkurrenten

Den 3. april 1973 befandt Marty Cooper sig på et hjørne af Sixth Avenue i New York, hvor han tog en telefonbog frem fra sin lomme. Han indtastede derefter et nummer, på den store cremefarvede enhed som han holdt i hånden.

Derefter satte han prototypen af en Motorola DynaTAC mobiltelefon til sit øre, mens forbipasserende kiggede undrende på ham.

Annonce:

Cooper, en ingeniør hos Motorola, ringede til sin kollega fra konkurrenten Bell Laboratories og fortalte ham stolt, at han ringede fra “en personlig, håndholdt, bærbar mobiltelefon”.

Han mindes, at der blev stille i den anden ende af linjen. “Jeg tror, han bed tænderne sammen”, fortæller den nu 94-årige med et smil til BBC.

Bell Laboratories havde i stedet prioriteret at udvikle en bilbaseret telefon, fortæller han.

“Kan du forestille dig? Vi var fanget i vores hjem og kontorer af kobberledninger i over 100 år – og nu ville de fange os i vores biler!”, fortsætter han til BBC.

Cooper og Motorola var selvfølgelig uenige om, at dette var den rigtige retning – og historien har vist, at de havde ret. Telefoner til biler kom godt nok frem i 80’erne, men tabte i 90’erne til de håndholdte mobiltelefoner.

Den kommercielle udgave af Marty Coopers prototype, Motorola Dynatac 8000X, blev lanceret 11 år efter det første opkald, i 1984.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.