Forside * Fokus

Nintendo tvinges til gratis reparationer på livstid

-

Europa-Kommissionen beslutter: Nintendo skal udføre gratis og livslang reparation af alle Joy Cons controllere

I 2021 indgav norske Forbrukerrådet og flere europæiske forbrugerorganisationer en klage over fejlbehæftede Nintendo Switch-controllere til Europa-Kommissionen. Det skriver Forbrukerrådet.

Annonce:

I dag annoncerede Kommissionen deres afgørelse, som glæder alle Nintendo Switch-ejere.

De indleverede dokumenter til Kommissionen indeholdt ikke færre end 25.000 klager fra forbrugere i hele Europa.

Alle oplevede det såkaldte “drift”-problem med deres Joy Cons, hvilket indebærer, at en fejl i controlleren får skærmenfigurer til at bevæge sig uden brugerens tilladelse. Klagerne viste, at næsten 88% af de defekte controllere fejlede inden for 2 år efter købet.

“Vi fandt også ud af, at Nintendo ikke var villig til at reparere eller erstatte produkterne. Mange forbrugere måtte derfor punge ud for nye, dyre controllere – på trods af at fejlen var meget udbredt og velkendt”, fortæller Thomas Iversen, forbrugerjurist i Forbrukerrådet

Planlagt udløbsdato

Forbrugerorganisationerne kategoriserede hurtigt sagen som et eksempel på “planlagt forældelse”, hvilket betyder, at et produkt fremstilles og sælges med så lav kvalitet eller indbyggede fejl, at det er bestemt til at fejle inden for en kort tidsramme.

“Andre virksomheder bør tage Kommissionens meddelelse til efterretning,” siger Iversen, og fortsætter:

“Planlagt forældelse er uacceptabelt – det koster forbrugerne mange penge, samtidig med at det bidrager til voksende bjerge af elektronisk affald. Dette er en sejr både for forbrugerne og for miljøet”

Fortsat tilladt at sælge controllere

Nintendo er nu forpligtet til at tilbyde livslang reparation af alle Joy Cons med driftsproblemer.

Dette er naturligvis en glimrende nyhed for europæiske forbrugere. Selvom sagens resultat er positivt, mener forbrugerorganisationerne, at der er behov for lovgivningsmæssige ændringer.

“Forbrugerne får deres produkter repareret gratis, hvilket naturligvis er fantastisk. Men Nintendo kan stadig sælge controllerne med den eksisterende defekt. Så et dårligt og ikke særlig holdbart produkt bliver fortsat produceret og tilladt på markedet”, slutter Iversen.

De europæiske forbrugerorganisationer håber, at den samordnede indsats mod Nintendo vil føre til ændringer i reglerne, der forbyder salg af produkter med kendt dårlig kvalitet eller indbyggede fejl.

 

Opdatering 5/4

Nintendo skriver om problemet og hvordan man booker en reparation/ombytning på deres engelske hjemmeside

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.