Forside * Featured

Nu kommer der reklamer i Windows start menu

-
Foto: Shutterstock.com

Microsoft introducerer gradvist reklamer i Windows 11-startmenuen

Den nyeste Windows 11-opdatering inkluderer salgsfremmende “notifikationer” for at tilskynde brugere til at benytte tjenester som OneDrive. Det skriver Gizmodo

Det er Microsofts seneste Windows 11-opdatering, som blev frigivet i tirsdags, der indeholder mindre fejlrettelser og kompatibilitetsforbedringer samt en lysere proceslinje.

Annonce:

En lille ekstra detalje er dog også inkluderet: et “begrænset” antal Windows 11-brugere vil nu se “notifikationer”, der opfordrer dem til at anvende andre Microsoft-produkter, når de trykker på Windows-startmenuen.

Flere Windows-brugere har allerede kritiseret denne ændring som endnu en metode for Microsoft til at presse flere native reklamer ind i deres operativsystem.

Disse notifikationer, der ligner reklamer, vises, når brugerne trykker på Windows-knappen på skrivebordet og beder dem om eksempelvis at “lave en backup af dine filer”.

Trykker man så på knappen “Start backup”, åbnes OneDrive, hvilket tilskynder brugerne til at tilmelde sig Microsofts skybackup-tjeneste (man får dog 5 GB OneDrive-data gratis, men det er jo utilstrækkeligt til en komplet backup).

I følge teknologibloggen Neowin har beta-testere haft mulighed for at deaktivere reklamerne, ved at gå til Indstillinger, Personalisering, Start og derefter klikke på “Vis kontorelaterede meddelelser lejlighedsvis i Start”. Men det vides ikke om den mulighed fortsat er der i den endelige release.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.