Forside * Nyheder

Spotify lukker musikalsk gætteleg

-
(Foto: Clay Banks/Unsplash/Spotify)

Fra 5. maj forsvinder Heardle, det musikalske svar på den populære, online-ordleg Wordle.

Har du hørt om Heardle? Hvis du ikke har, er der kun tre uger tilbage at opdage fænomenet i. Spotify købte nemlig Heardle sidste år, men har allerede besluttet sig for at lukke tjenesten. Det sker som en del af firmaets fortsatte strategi, hvor der strømlines og spares.

Heardle kan beskrives som det musikalske svar på Wordle. Sidstnævnte tog som bekendt verden med storm for et par år siden, indtil New York Times købte den online-ordgætteleg. Siden er interessen for Wordle dalet kraftigt, også i lyset af, at en række nye konkurrenter er dukket op på casual gaming-markedet.

Annonce:

Ligesom på Wordle får du med Heardle bidder af det samlede svar præsenteret og det gælder så om at gætte, hvad svaret er med så få forsøg som muligt. Men hvor Wordle-bidderne er bogstaver, er det små klip fra en sang, du får på Heardle, for eksempel en del af introen. Jo færre bidder, du bruger på at gætte sangen, jo flere point får du.

Spotify købte Heardle, da Wordle-manien var på sit højeste, og ud over at give brugerne noget mere at lave på platformen, ville Spotify bruge Heardle til at præsentere ny musik til brugerne. Hvis du ikke kender nummeret, du er i gang med at gætte, kan det jo i princippet blive et nyt, spændende musikalsk bekendtskab.

”Tak, men farvel”

Det sidste synes dog ikke at have været populært blandt Spotify-brugerne. Som selvstændig app klarede Heardle sig nogenlunde, og havde ifølge TechCrunch 69 millioner månedlige brugere, da den toppede. Brugertallet var dog faldet til 41 millioner kort før Spotify købte app’en for omkring et år siden.

(Foto: Heardle/Spotify)

Vi ved naturligvis ikke, hvor mange brugere, der så er faldet fra efter Spotifys overtagelse, men det har næppe været noget, der hjalp på Spotifys bundlinje. Og derfor lukker Spotify ny Heardle ned. Faste brugere har indtil 4. maj til at downloade deres statistikker over tabte og vundne runder.

5. maj lukker butikken nemlig. Det kan man blandt andet se på den besked, der nu møder brugere af Heardle, når de logger ind. Her står der blot ”Tak fordi du spiller Heardle, men vi bliver desværre nødt til at sige farvel. Fra 5. maj vil Heardle ikke længere være tilgængelig. ”

Den noget kortfattede besked siger naturligvis ikke ret meget om, hvorfor Heardle lukker, men en talsperson fra Spotify har i en udmelding til TechCrunch meddelt, at den ”svære beslutning” blev taget efter ”grundige overvejelser”, og at firmaet i stedet vil fokusere ”indsatsen i forhold brugernes opdagelse af ny musik på andre features”.

Spotify lukkede også for nylig sin Live-tjeneste.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.