Forside * Nyheder

Tre nye Star Wars-film på vej: Skywalker-familien lever

-
En af tre kommende Star Wars-film vil have Rey Skywalker i centrum (Foto: Disney).

Tre nye film er blevet annonceret, hvoraf én fokuserer på Rey. Nye trailere for kommende Disney+-serier er også blevet vist.

De som troede, at historien om Skywalker-familien sluttede med ’Episode IX: Rise of Skywalker’ kan godt tro om igen. Der bliver næppe tale om en ’Episode X’, men der er en ny Star Wars-film på vej med Daisy Ridley i hovedrollen som Rey Skywalker.

Som det vil være Star Wars-fans bekendt, er Rey egentlig barnebarn af kejser Palpatine, også kendt som Darth Sidious. Men det er næppe nogen spoiler på nuværende tidspunkt at fortælle, at Rey tager Skywalker-efternavnet i slutningen af ’Episode IX’ under godkendende påsyn af Lukes og Leias Force-spøgelser.

Annonce:

Med annonceringen af den nye Rey-film fortsætter Skywalker-sagaen altså på en måde alligevel, selv om ’Episode IX’ blev annonceret som værende punktummet for sagaen. Filmen skulle efter sigende handle om, hvordan Rey bygger et nyt Jedi-akademi op og får Jedi-ordenen på benene igen.

Rosario Dawson i rollen som Ahsoka Tano i den nye ‘Ahsoka’-trailer (Foto: Disney).

Filmen er blevet annonceret ved Star Wars Celebration-fankonferencen, der finder sted i London i disse dage. Men det kan naturligvis være lidt svært at stole på nyheder om Star Wars-film fra Lucasfilm for tiden. Tidligere har firmaet nemlige også annonceret at ’Wonder Woman’-instruktøren Patty Jenkins skulle instruere filmen ’Rogue Squadron’, men den film er nu blevet aflyst.

Manuskript-bøvl

Der gik også rygter om at Marvel-bagmanden Kevin Feige skulle lave en Star Wars-film, men den er nu også aflyst. Den trilogi, som Rian Johnson skulle lave efter succesen med ’The Last Jedi’ er ikke endelig aflyst, men er på hold. Taika Waititis film i Star Wars-universet er stadig under udvikling.

Dertil kommer, at Rey-filmen allerede har været plaget af problemer. Damon Lindelof, der har alt fra ’Lost’ til HBOs ’Watchmen’ på CV’et, har givet et første skud på manuskriptet sammen med Justin Britt-Gibson, men måtte give op.

Manuskriptet er nu overtaget af Steven Knight, der står bag nogle af de bedste filmmanuskripter i britisk film i de seneste årtier, herunder ’Dirty Pretty Things’, ’Eastern Promises’, og den helt fantastiske og dybt undervurderede Tom Hardy-film ’Locke’. Han er også en af bagmændene på den populære serie ’Peaky Blinders’. Filmen skal instrueres af Sharmeen Obaid-Chinoy, der er mest kendt for sine dokumentarer, men har instrueret to vellykkede episoder af ’Ms. Marvel’ til Disney+. Hun bliver således den første kvinde og ikke-hvide person der instruerer en Star Wars-film.

Ud over Rey-filmen er to yderligere film blevet annonceret, og valget af instruktører på disse har vakt stor begejstring. Det er nemlig James Mangold og Dave Filoni. Mangold, der har et væld af succesrige film på samvittigheden, har netop instrueret den femte Indiana Jones-film, der kommer til maj, og hvorfra den første længere trailer netop er blevet afsløret. Mangold’s film vil udforske Jedi-ordenens begyndelse, men ellers ved vi ikke meget om den.

Ahsoka og vennerne fra ’Rebels’

Dave Filoni er kendt blandt Star Wars-fans som manden bag animations-siden af Star Wars, herunder ’The Clone Wars’ og ’Rebels’. Han har instrueret adskillige afsnit af ’The Mandalorian’, ’The Book of Boba Fett’, samt den kommende ’Ahsoka’-serie. Filmen bliver angiveligt et punktum for de tre serier og lukker de historieforløb af, der er startet i serierne.

Er det her Lars Mikkelsen i rollen som Admiral Thrawn? (Foto: Disney)

Apropos ’Ahsoka’, så har vi endelig fået en teaser-trailer for den længe ventede serie med fanfavoritten Ahsoka Tano i centrum. Den bygger videre på serien ’Rebels’ og bringer karaktererne ind i live-actionverdenen. Det begyndte allerede for to uger siden, da Zeb Orrelios dukkede kort op i ’The Mandalorian’. Men traileren viser os de populære karakterer Sabine (spillet af Natasha Liu Bordizzo) og Hera Syndulla (spillet af Mary Elizabeth Winstead).

Ray Stevenson, der er kendt fra et hav af TV-serier, dukker også op som en ældre Jedi. For mange Star Wars-fans er det dog to andre ting, der virkelig brager igennem i traileren, nemlig det første glimt af Admiral Thrawn, som vi endnu ikke kender skuespilleren bag. Der er dog en god chance for at det er danske Lars Mikkelsen, der lægger stemme til ham i ’Rebels’.

Den anden ting, der har fået fans op ad stolene er, at Ahsoka nævner en ”arving til imperiet” – ”heir to the empire”, hvilket er titlen på den bog af Timothy Zahn, hvor Thrawn blev introduceret første gang. Den er nævneværdig, fordi den satte gang i Star Wars-universet igen i 1991, efter en død periode siden 1983-premieren på ’Return of the Jedi’, og var begyndelsen på den store mængde bøger og spil, der blev kaldt ’Expanded Universe’ og i dag kaldes ’Legends’. Bogen viste, at der stadig var interesse for Star Wars og uden den er det ikke sikkert, at prequel-serien nogensinde var blevet lavet. ’Ahsoka’ kommer på Disney+ til august.

En pre-pre-prequel-serie

Ud over ’Ahsoka’ fik vi også nyt om andre Star Wars-serier på vej til Disney+. Der blev vist materiale frem fra tre yderligere sæsoner og serier, men disse teasere er endnu ikke officielt kommet på nettet. De inkluderer blandt andet en teaser for anden sæson af ’Andor’, samt for serien ’Skeleton Crew’, der er mest rettet mod ældre børn og skulle minde lidt om Steven Spielberg-relaterede film fra 1980’erne, såsom ’The Goonies’ og ’E.T.’.

(Foto: Disney+)

Endelig blev der også vist materiale frem fra ’The Acolyte’, der for første gang – i hvert fald på TV – bringer Star Wars-universet 100 år tilbage i tiden til kulminationen af den gamle republik. Den såkaldte ’High Republic’-æra er allerede blevet udforsket i bøger, men nu kommer den altså på skærmen. Serien udforsker det anspændte forhold mellem de to Jedi- og Sith-ordener, men pudsigt nok set fra Sith-synsvinklen.

Ifølge Variety indeholdt teaser-traileren for ’The Acolyte’ blandt andet klip af Carrie-Anne Moss i lyssværdskamp, der angiveligt vakte minder om ’The Matrix’. Serien blev oprindeligt pitchet som en blanding af ’Frozen’ og ’Kill Bill’, så det lyder jo spændende. Den skulle få premiere i 2024, og det er også der, vi kan forvente at se ’Andor’s anden sæson. ’Skeleton Crew’-premieren er ikke annonceret, men forventes også at blive i 2024.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.