Forside * Nyheder

Flere lækkede billeder af Googles foldbare Pixel

-
(Fotolæk: Evan Blass)

Googles svar på Samsung Galaxy Z Fold-serie forventes annonceret på Google I/O om halvanden uge.

Det er et stykke tid siden, vi har skrevet noget om mesterlækkeren Evan Blass’ aktiviteter. Han var ellers på et tidspunkt kilde til langt de fleste lækkede fotos, der dukkede op online. Siden har han dog fået en del konkurrence fra andre lækagemestre.

Men nu har Blass tilsyneladende fået fingre i, hvad der i meget høj grad ligner vaskeægte PR-billeder af den kommende foldbare Pixel fra Google. Og de afslører en meget veldesignet, foldbar smartphone, i hvert fald når det gælder det rent visuelle.

Annonce:

Der er, som det er standard for den slags billeder, tale om computerrenderinger. Og det betyder, at den måske allermest imponerende faktor ved ét af billederne skal tages med ikke bare et gran, men et helt kilo salt.

(Fotolæk: Evan Blass)

Skal man stole på Blass’ billeder, er der næsten ingen synlig fold i midten af den interne skærm, når smartphonen er foldet helt ud (se billede herover). Vi må vente til vi kan tage telefonen i øjesyn, eller egentlig fotos bliver publiceret, før vi kan vide om det nu også er tilfældet.

Strømlinet design

Der er en kant hele vejen rundt på den udfoldede skærm, sådan som en tidligere (påstået) video af telefonen også har indikeret. Men derudover er der i høj grad tale om et strømlinet design. Hængslet på ydersiden er f.eks. ret diskret, og skærmen på fronten går næsten fra kant til kant ligesom på Samsungs tilsvarende Galaxy Z Fold4-model.

Skærmene skulle i øvrigt ifølge CNBC være på 7,6” og 5,8”. Et enkelt sted kan vi ikke være helt sikre på strømlinetheden, og det er bagpå. Siden der kun er et enkelt billede af bagsiden, er det svært at se, hvor højt f.eks. kamerabumpet stikker op. I det hele taget kan kameraerne ende med at være den foldbare Pixels akilleshæl.

(Fotolæk: Evan Blass)

Ifølge rygterne kommer telefonen nemlig med kameraer, der tidligere var at finde i Pixel 6-serien. Pixel-telefonerne er ellers kendte for deres kameraer, men meget af det handler i virkeligheden om Googles software, så måske er den foldbare Pixel bedre til at fotografere, end specifikationerne peger på.

Flere medier omtaler modellen under navnet Pixel Fold, men om det holder stik, ved vi endnu ikke. Den skulle dog ikke blive billig. Ifølge den førnævnte CNBC-rapport kommer prisen til at ligge på 1700 dollar, så den danske pris sniger sig nok op over 15.000 kroner. Men det hører vi forhåbentlig mere om 10. maj, når Google I/O løber af stablen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.