Forside * Featured

Pixel på større skærme – Tablet og Fold

-
Den nye Pixel Tablet er en tablet, der også er en smartskærm, der kan bruges som hub i hjemmet (Foto: Google)

Desværre kommer Pixel Fold ikke til Danmark i første omgang, men Pixel Tablet med den smarte højttaler-ladestander kan forudbestilles nu.

Ud over Pixel 7a, som vores anmelder har været ovenud begejstret for, brugte Google også I/O til at annoncere et par andre devices, der har lidt større skærme end 7a’eren. Det ene har vi skrevet en del om, det andet kun lidt. Det ene kommer ikke til Danmark i første omgang, det andet ser ud til at være en endnu bedre idé end først forventet.

Som nævnt ovenfor er det Pixel Fold, der ikke kommer til Danmark i første omgang. Den kommer dog til Tyskland, så vi kan forvente, at den dukker op hos parallelimporterende butikker i Danmark.

Annonce:

Den kommer til at koste 1.749 Euro i Tyskland, så lige over 13.000 kroner. Men hvis den tyske salgsproces svarer til den amerikanske, får du to produkter for denne pris, for Google smider nemlig et Pixel Watch med oven i hatten.

Pixel Fold skal parallelimporteres, da den i første omgang ikke kommer til Danmark (Foto: Google)

Pixel Fold kan forudbestilles nu til levering i juni, hvis du altså har en måde at få den leveret i f.eks. Tyskland. Specifikationerne, vi indtil videre har fået bekræftet, svarer til, hvad rygterne har sagt forud for annonceringen. Dette kan dog ændre sig efterhånden som vi får flere informationer om smartphonen. Skærmstørrelserne holder dog, og Google siger derudover, at hængslet er det mest langtidsholdbare på markedet.

En tablet, der også er en hub

En anden Pixel med en stor skærm er Pixel Tablet, et nyt bud på en Android-baseret tablet fra Google. Google havde ellers forladt tablet-markedet i 2019, men det var primært en tablet-strategi baseret på Chrome OS, som firmaet forlod dengang. Allerede i oktober sidste år teasede Google dette produkt, men nu er det klar.

Pixel Tablet forsøger at differentiere sig fra markedslederen iPad og den professionelle/produktivitets-orienterede Surface ved at være rettet mod det smarte hjem. Det er helt tydeligt, at Google gerne vil gøre tablet’en til en hub i hjemmet.

Først og fremmest kommer den med en kombineret ladestation og højttaler. Tablet’en kan sættes på denne multifunktionelle stander magnetisk, og på den måde bliver den nemt til en smartskærm i stil med Googles Nest Hub eller Amazons Echo Show. For det andet demonstrerede Google den med en ny version af Google Home-app’en, der ser ud til at køre ret optimalt på tablet’en. Google bekræftede også, at Pixel Tablet er Matter-kompatibel.

Blandt de nyheder der kom frem ved den officielle annoncering var en bekræftelse af, at Pixel Tablet kommer til at køre på Tensor G2-chippen ligesom Pixel-telefonerne gør. Derudover præsenterede Google et cover med et elegant metal-støtteben, der passer i form med ladestanderen, så selv med coveret på, er det nemt at hægte den på standeren.

Endelig fortalte Google, at den nye Pixel Tablet har Chromecast indbygget. Med andre ord kan du caste til den og tilgå alle de forskellige streaming-tjenester, som Chromecast vanligvis har adgang til. Tablet’en har 12 timers batterilevetid og kommer i 256GB og 128GB-versioner. Farverne er ”porcelæn” og ”hazel”. Den kan forudbestilles nu og starter ved 679 Euro, hvilket svarer til lige over 5.000 kroner inklusive ladestanderen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.