Forside * Featured

EPOS EXPAND Vision 1 – Et smart og kompakt 4K webkamera

-

Vi har testet EPOS EXPAND Vision 1, der er et 4K webkamera, som både er smart designet, og som er let at tage med rundt, hvis man skal have det med på farten.

I dagens moderne verden, hvor videokonferencer er blevet den nye norm, er det vigtigt at have det rette udstyr til at opretholde en klar kommunikation. EPOS har lanceret deres nye produkt, EPOS EXPAND Vision 1, og vi har fået lov til at teste det, og selvom webkameraer ikke er det mest sexede at teste, så er det alligevel spændende at følge med i udviklingen, og der må jeg sige at jeg er blevet positivt overrasket over EPOS EXPAND Vision 1. Læs hvorfor her.

 

Annonce:

Udpakning og design

EPOS EXPAND Vision 1 kommer i en lille æske, der indeholder et etui, der gemmer det kompakte 4K-kamera, og så gemmer det også et 1,2 m. USB-C kabel. Og det er faktisk det udover den korte instruktion der er i toppen af æskens låg. Men at installere et webkamera er for de fleste modeller heller ikke særligt svært, hvis man kan finde ud af at sætte et USB-C kabel i sin computer. Resten foregår automatisk.

 

Designet er yderst elegant og moderne. På forsiden er kameraet, og de to bidirektionelle mikrofoner som er en del af designet, og så er der også en LED der viser når webkameraet er i brug. På toppen er der en fysisk slider hvor du fysisk kan blokere for kameraet. På bagsiden er der et USB-C stik, og så i bunden finder du både mulighed for at montere kameraet via den indbyggede klemmefunktion, men også via et almindeligt 1/4” tripod mount.

EPOS EXPAND Vision 1 måler 58,4 x 29,4 x 42,5 mm og vejer kun 83,5 gram.

 

EPOS EXPAND Vision 1 er iøvrigt certificeret til både Microsoft Teams og Zoom, hvilket betyder, at webkameraet er blevet testet og godkendt for sin ydeevne og stabilitet. Det virker naturligivis med alle andre møde-apps også, så længe disse understøtter standard webkamera protokol.

 

Billedkvalitet i top – især i rum med god belysning

EPOS EXPAND Vision 1 er som sagt et webkamera med 4K, og det tilbyder op til 8X digitalt zoom. Field of View (FOV) er 90° (horisontalt) / 56° (vertikalt) / 95° (diagonalt). Og jeg må sige at jeg er imponeret over billedkvaliteten på videoopkald med EPOS EXPAND Vision 1. Især i teams oplevede jeg at billedet stod meget skarpere end det indbyggede webkamera i min Macbook Pro (M1 Pro). Man skal dog være opmærksom på at Vision 1 er mere lysfølsom, så sørg for at du har ordentlig dagslys eller loftslys i det rum du bruger kameraet i.

Jeg testede også EPOS EXPAND Vision 1 med OBS Studio, og også der fungerede det godt til streaming på f.eks. YouTube. Den maksimale billedhastighed er 60 billeder per sekund.

Der er tre forudindstillinger for dens synsfelt, inklusiv bredt syn, som var fantastisk til konferencer, standard og close-up, som var god til en-til-en opkald. Du kan zoome digitalt i op til 8X, hvilket giver dig mulighed for virkelig at fylde rammen, hvis du vil, eller zoome ind, hvis kameraet ikke er direkte foran dig.

De to indbyggede mikrofoner fungerer rigtigt godt, og de kan sagtens dække et mødebord med f.eks. 2-3 deltagere, selvom jeg vil sige at kameraet primært er bygget til at repræsentere den der sidder lige foran kameraet.

 

Konklusion

EPOS EXPAND Vision 1 er en formidabel rejsekammerat. Det er ikke det billigste 4K webkamera vi har testet, men det er klart et af de bedste i kategorien. Og så er jeg vild med at designet er så diskret, at det ikke skriver webkamera.

Du bør kigge på EPOS EXPAND Vision 1 hvis du vil have et elegant og effektivt webkamera der også kan bruges til f.eks streaming.

 

Pris og levering

EPOS EXPAND Vision 1 koster 1.555,- vejledende, men vi har set det et par hundrede kroner billigere flere steder. Du kan se bedste dagspris her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.