Forside * Featured

Specs-læk: OnePlus-foldbar kan komme til august

-
(Foto: Smartprix/@Onleaks)

Det populære, kinesiske mærke kan muligvis komme først med en stor foldbar i en lille prisklasse.

Det ser ud som om Samsung nu får konkurrence, når det gælder de store foldbare smartphones, der ikke minder om 90’ernes klaptelefoner. I udlandet er dette naturligvis allerede sket med Google Pixel Fold, men den kommer ikke til Danmark i første omgang.

Dermed er danskerne nødt til at betale omkring 9-10.000 kr. for en Galaxy Z Fold4, hvis de vil have en af de høje foldbare. Og hvis de vil vente på sensommerens kommende Z Fold5, og så skal de nok forvente at lægge omkring de 14.000 kr., som Z Fold4 kostede, da den udkom.

Annonce:

Men det ser nu ud som om der kommer et alternativ fra en smartphone-producent som vi kender for at levere næsten-topspecificerede smartphones til rimelige priser, og som i modsætning til Google markedsfører de fleste af sine produkter i Danmark: OnePlus.

OnePlus bliver nemlig sandsynligvis den næste af de mest kendte smartphone-producenter, der sætter en høj, foldbar smartphone i sortimentet. Det mener i hvert fald @Onleaks og MySmartPrice, der før har været tidligt ude med lækkede specifikationer og billeder, der viste sig at være troværdige.

Stort kameramodul

Denne gang har de to lækage-kilder tilsyneladende fået fat i specifikationerne på den foldbare model, der angiveligt får navnet OnePlus V Fold. I udfoldet tilstand er V Fold en 7,8” tablet med ”2K-opløsning”, hvad det så end betyder. Der er næppe tale om en 1080p-skærm, da skærmformatet ikke passer.

Udenpå sidder der en 6,3” AMOLED-skærm. Begge har en refresh rate på op til 120Hz. Når det gælder kameraerne bagpå, ved MySmartPrice og @Onleaks tilsyneladende kun, at der bliver tale om et trippel-kamera, hvor både hovedkamera og ultravidvinkel-kameraet har 48 MP-sensorer, mens telefoto kameraet lidt uventet har 64 MP.

(Foto: Smartprix/@Onleaks)

Der sidder et 32 MP-selfiekamera på fronten, og et 20 MP i toppen af den store skærm på indersiden. Ifølge de kilder som har lækket specifikationerne til MySmartPrice og @Onleaks, fortsætter OnePlus’ samarbejde med Hasselblad, som det også kan ses på de billeder af V Fold, som @Onleaks for få dage siden afslørede i samarbejde med Smartprix (se ovenfor).

Den foldbare fra OnePlus skulle som minimum komme med 16GB RAM og 256GB lagerplads. Batteriet skulle være på 4800 mAh, og her ser vi et af de kompromisser, OnePlus ser ud til at have indgået, formentlig for at få prisen ned. Modsat OnePlus’ topmodeller, der kan klare opladning ved 100W, kan V Folds batteri kun lades op med 67W.

Mini-kompromis på CPU’en

OnePlus V Fold er desuden drevet af en Snapdragon 8 Gen 2-SoC fra Qualcomm. Denne er lige nu topmodellen i Snapdragon-porteføljen, men er det dog kun nogle måneder endnu. Typisk annonceres det næste års Snapdragon-topmodeller i november, så dette kan også være med til at bringe prisen lidt ned.

(Foto: Smartprix/@Onleaks)

Ifølge MySmartPrice og @Onleaks vil OnePlus afsløre den nye foldbare i august, kort efter Samsungs Unpacked-afsløring af deres nye foldbare. Hvis V Fold så for eksempel bliver tilgængelig i september, vil dens SoC kun være Qualcomms topmodel i 1-2 måneder, før den reelt er sidste års model, og det bør gøre OnePlus V Fold en smule billigere.

Når det er sagt, forventer MySmartPrice og @Onleaks at OnePlus bliver et ”premium”-produkt. OnePlus’ generelle prisniveau taget i betragtning ville det dog være overraskende, hvis V Fold ikke endte med at blive billigere end Samsungs kommende Z Fold5. Men eftersom alle disse nyheder er på lækage stadiet, må vi vente lidt endnu med at vide noget med sikkerhed.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.