Forside Produkter Mobil

TEST: OnePlus 11 5G – En lynhurtig og god Android smartphone

-

Så er OnePlus klar med et nyt flagskib der leverer på næsten alle hylder. Vi har testet OnePlus 11 5G.

Er du på jagt efter en lynhurtig Android 13 mobil med nyeste chipset, 5G og mulighed for WiFi 7, hurtig kablet opladning og en lækker AMOLED skærm, så er OnePlus 11 måske lige den model du leder efter. Vi har testet det nye flagskib fra OnePlus og her er hvad vi synes.

 

Annonce:
USB-C opladning på OnePlus 11

Udpakning og design

OnePlus 11 kommer i en OnePlus rød æske, der udover telefonen indeholder en 100W SUPERVOOC USB-oplader, og et rødt USB-A til USB-C opladningskabel. Der er intet silikone-cover med som der ellers har været med tidligere modeller.

OnePlus 11 kommer i to farver. Titan Black og Eternal Green. Modellen vi testede var den sorte, som er klart den farve jeg bedst kan lide. OnePlus 11 5G kommer i to modeller. En med 8GB RAM og 128GB lagerplads (6.499,- Kr.) og en med 16GB RAM og 256 GB lagerplads (6.999,- Kr.). Og skulle jeg vælge, ville jeg med det samme betale de 500 Kr. ekstra og vælge den store model. Men det vender jeg tilbage til hvorfor senere.

OnePlus 11’s design er super elegant. På bagsiden finder man en kæmpe cirkel der er støbt sammen med siden, og den indeholder 3 kameraer, ligesom den indeholder et LED flashlight og diverse sensorer. På venstre side finder du knap for lydstyrke , og på højre side finder man OnePlus’s 3-punkts mute knap, der enten har lyd, vibrerer eller slukker helt for lyden på telefonen, samt en stand-by knap, der også kan bruges til f.eks. Google Pay eller andre smutveje.

 

I bunden er der USB 3.1 USB-C stik til forbindelse og opladning, ligesom den gemmer på skuffen til dual-SIM. Og her er første positive overraskelse på OnePlus 11. Du kan nemlig bruge eSIM som 2. Sim-kort, når de danske teleselskaber slår det til for OnePlus. Og begge SIM-kort kan køre 5G samtidigt.

På forsiden finder du en 6,7” AMOD skærm der er beskyttet af Corning Gorilla Victus glas, og bagsiden er beskyttet af Corning Gorilla Glass 5.

OnePlus 11 er også den første OnePlus smartphone, der har en officiel IP64 rating, så den kan tåle vand og sved. Oven i det har OnePlus 11 lige modtaget en TÜV 4 års Fluency Rating A, der betyder at du er garanteret en lynhurtig mobil i mindst 4 år. Dette passer meget godt med at OnePlus nu giver 4 års operativsystem opdateringer og 5 års sikkerhedsopdateringer.

Design og indhold er klart godkendt, og jeg er helt vild med bagsiden der ikke let tager imod fedtede fingre.

 

Skærmen på OnePlus 11 5G imponerer

Skærmen – 120 Hz og flot i brug

Som skrevet kommer OnePlus 11 med en 2K 6,7” AMOLD skærm, der kører fra 1 – 120 Hz opdatering. Den kommer nemlig med LPTO 3.0, der gør at den selv justerer skærmopdateringshastigheden ud fra den opgave den skal løse. Så når den er på stand-by, og viser klokken, så opdater den med 1 Hz, og når du spiller spil der kræver høj opdateringshastighed kan den svinge op til 120 Hz. Det giver en lynhurtig og glidende oplevelse.

Skærmen understøtter lys op til 1.300 nits, og kommer med support for både HDR10+ og Dolby Vision. Skærmen kører med en opløsning på på til 3.216 x 1.440 pixels (524 ppi), og har en størrelsesforhold på 20.1:9. Skærmen har iøvrigt en touch svartid på op til 1000 Hz, så spiller du spil der kræver du bevæger fingrene hurtigt rundt på skærmen, så reagerer den lynhurtigt.

Oppe i venstre hjørne af skærmen har du et lille hul, der bruges til selfie-kamera og diverse sensorer. Under skærmen i midten af bunden finder du en fingeraftrykslæser, der både er lynhurtig og præcis. Men du kan også bruge kameraet til at låse telefonen op, hvis du vil det.

Vi testede skærmen i alle lysforhold, og havde aldrig problemer med at læse hvad der stod på skærmen, og heller ikke problemer med at scrolle igennem billeder og websider. Det var en fantastisk flydende oplevelse, som på alle måder overrasker positivt.

Skærmen er klart godkendt.

 

 

Ydelse – Snapdragon 8 Gen 2 – Chipset fra øverste hylde

OnePlus kommer med det nyeste Snapdragon 8 Gen 2 chipset, der er lynende hurtigt, og også kommer med endnu bedre AI funktioner som OnePlus gør brug af flere steder i softwaren. Oven i det kommer den model vi testede med 16GB LPDDR5X RAM og 256GB UFS 4.0 lagerplads. Det betyder at uanset hvad software du kører, så får du en ualmindelig god og flydende software oplevelse. Oven i det så optimerer OnePlus hele tiden de apps du har kørende, og sikrer at de får den rigtige prioritet. Chipset og batteri køles iøvrigt ned af et specielt designet Cryo-velocity VC kølesystem.

Vi har testet hastigheden på Geekbench 5, og der scorer OnePlus 1.159 på Single-Core og 4.412 på Multi-core. Og i alt den tid vi testede telefonen har vi ikke oplevet andet end super ydelse når det gælder alle de apps og spil vi har kastet efter den.

Du kan som skrevet vælge mellem en 8GB og en 16GB RAM model, og for mig er der ingen tvivl. Det er de dummeste 500 kr. du nogensinde kan spare, hvis du vælger den lille. Med 256GB lagerplads og den dobbelte RAM kan du køre op til 44 applikationer samtidigt, uden at mærke hastighedsforskel.

Du får også WiFi 7, eller rettere lige nu er det WiFi 6E, men OnePlus lover at du får en firmware opdatering senere, der giver understøttelse for WiFi 7 senere. Der er Bluetooth 5.3 som giver endog rigtig god forbindelse til de forskellige hovedtelefoner vi har testet med. På lyd-codec siden understøtter OnePlus aptX HD, aptX, LDAC, LHDC, AAC, og SBC.

Oven i det er den nye Snapdragen endnu mere batteri-effektiv, og det giver en rigtig god batteritid.

 

Foto: Shutterstock.com

Fantastisk batteritid med 100W kablet opladning – Men hvor er den trådløse opladning?

OnePlus 11 kommer med et 5.000 mAh dual-cell batteri, der kan oplades med 100W SUPERVOOC. Det vil sige at du kan lade fra 1 – 100% på 25 min., så du behøver ikke at gå i panik hvis du ikke har ladt telefonen op over natten.

Men her er min største anke. OnePlus 11 kommer ikke med trådløs Qi opladning, og det betyder at købte du OnePlus 10 Pro og en original OnePlus trådløs oplader, kan den ikke bruges til det nye flagskib. Det er ikke en katastrofe, men jeg undrer mig over den slingrekurs OnePlus fører når det gælder trådløs og ikke trådløs opladning.

Når det er sagt er der intet at komme efter når det gælder batteritid. Jeg havde rigeligt med batteri efter en hel dags brug, og gik ofte i seng med mellem 30-50% afhængig af hvor meget jeg havde brugt telefonen. Det skal siges at jeg ikke spiller meget, men både YouTube og forskellige sociale medier blev flittigt brugt.

OnePlus 11 kommer med en speciel Batteri sundheds-motor (Battery Health Engine (BHE)), som gør at batteriet holder længere, og beskyttes mod for hård opladning.

Batteritiden er klart godkendt.

 

 

Hvordan virker den som telefon?

Jeg har altid været vild med flagskibene fra OnePlus, og OnePlus 11 er klart den bedste Android 5G mobil fra OnePlus jeg har testet. Med dual-SIM og mulighed for eSIM hvis de danske teleselskaber ellers vil åbne for det. Begge SIM uanset om de er fysiske eller det ene er eSIM understøtter 5G samtidigt, og vi havde rigtig god dækning hvor vi testede mobilen.

OnePlus 11 kommer med alle de nødvendige 5G/4G/3G bånd vi p.t. bruger i Danmark, og har også mulighed for WiFi opkald, hvis dækningen ikke er god nok.

De indbyggede stereo-højttalere virker fint til både video og telefonmøder. Lyden er OK, og du kan sagtens sidde og se videoklip på telefonen, og selvom OnePlus 11’s højttalere er Dolby Atmos certificeret, så føler du ikke at du sidder i biografen. Jeg vil anbefale at du har et sæt trådløse hovedtelefoner, hvis du vil nyde det du ser. Og der kan du fra starten få et sæt OnePlus Buds Pro 2 med i prisen hvis du forudbestiller.

Både telefon og besked app er dem som følger med Android fra Google, og det betyder man får en rigtig god telefonoplevelse.

 

Android 13 og Oxygen OS 13 brugerflade

OnePlus 11 kommer med Android 13 og Oxygen OS 13 brugerflade, og det er en ren nydelse. Der er ingen bloatware, og både Android og Oxygen OS føles rigtigt glidende.

OnePlus har lavet en skærmfunktion de kalder Shelf, som er deres dashboard, hvor du kan se forskellig information fra de apps du bruger. Det er ikke en funktion jeg har brugt særligt meget, fordi jeg hellere vil have mine widgets på mine hjemmeskærme, og fordi jeg ikke fandt særligt mange widgets der understøttede Shelf.

Når det er sagt, så får du en ren og god Android oplevelse, og som tidligere skrevet får du med OnePlus 11 4 års opdateringer af Android og 5 års sikkerhedsopdateringer.

 

Kamera på OnePlus 11

Kameraet er godt, og igen med Hasselblad samarbejde

OnePlus 11 kamera er lavet i samarbejde med Hasselblad, og både app og de forskellige sensorer på kameraet fungerer godt. På bagsiden finder man et 50MP IMX890 hovedkamera med OIS, og et 48MP 115°FOV Ultra-wide kamera og en 32MP IMX709 RGBW portræt kamera. På forsiden finder man et 16MP Sony IMX471 kamera.

Kamera og app er optimeret i samarbejde med Hasselblad, og det er en hurtig og god oplevelse at bruge app’en. Den er let at bruge og starter lynhurtigt op. Du har alle de forventede funktioner med foto, video og portræt, og så har du en rigtig god nat-funktion hvis du vil tage billeder i mørke.

På videosiden kan du optage video i helt op til 8K, men personligt var jeg mest begejstret for 1080/60. Jeg oplevede lag på både 4K og 8K når jeg panorerede hurtigt.

Nedenfor kan du se forskellige eksempler på billeder og video optaget med OnePlus 11.

Kameraet er godkendt.

 

 

Konklusion

Lad mig starte med at konstatere at OnePlus 11 er en fremragende telefon. Du får et lynhurtigt chipset, en fantastisk batteritid, en god skærm, et rigtigt godt kamera og 5G hastigheder på både almindelig og eSIM. Jeg har faktisk ikke noget negativt at sige, udover jeg personligt savner trådløs opladning. Hvis man kan leve uden det, så får man endog meget telefon for de knap 7.000 kroner den store model koster.

Så hvis du står foran at skulle investere i en Android mobil, så får du med OnePlus 11 en rigtig god en af slagsen. Og med den lange brugsgaranti fra TÜV og de 5 års opdateringer der følger med, så kan du trygt investere i en OnePlus 11. Men gør dig selv den tjeneste at tage den dyre model fra starten, så får du dobbelt RAM og lagerplads for 500,- kr. ekstra.

 

 

Pris og tilgængelighed

OnePlus kan bestilles fra 7. februar og kommer i to farver. Titan Black og Eternal Green.

 • 8GB RAM og 128GB lagerplads – 6.499,- Kr.
 • 16GB RAM og 256 GB lagerplads – 6.999,- Kr.

 

Specifikationer på OnePlus 11

 • Chipset:
  • Qualcomm Snapdragon 8 Gen2
 • Display:
  • 6,7 tommer, AMOLED, 120 Hz
  • Opløsning: 1440 x 3216 pixels, 20:9 format, HDR
 • Kamera:
  • Frontkamera: 16 megapixels, f/2.4
  • Kamera 1: Hovedsensor – 50 megapixels, f/1.8, 24 mm, OIS
  • Kamera 2: Ultravidvinkel – 48 megapixels, 115 grader
  • Kamera 3: Telefoto 32 megapixels, f/2.0, 2x optisk zoom
 • Hukommelse og lagerplads:
  • RAM: 12 GB / 12 GB (LPDDR5)
  • Lagerplads: 256 / 512 GB
 • Tilslutninger og sensorer:
  • Bluetooth 5.3, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, NFC, VoLTE, GPS, A-GPS, Glonass, BDS, Galileo, USB-C, fingeraftrykssensor undrer skærmen
 • Batteri:
  • 5.000 mAh
  • 100W kablet opladning kabel
 • Mål:
  • 163 x 73.9 x 8.55 mm
  • Vægt: 201 gram
 • OS:
  • Android 13, OxygenOS 13

 

OnePlus 11 5G

9
Design 9.0
Ydelse 9.5
Skærm 9.0
Kamera 8.5
Batteritid 9.0

Plus

 • God ydelse
 • God skærm
 • God batteritid

Minus

 • Savner trådløs opladning
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.