Forside * Nyheder

Volkswagen køber knap 5% af XPENG, og skal producere elbiler sammen

-

Volkswagen har inesteret knap 4,5 mia. kroner i XPENG, og nu skal de lave biler sammen.

Kina, der huser næsten 18 procent af verdens befolkning, er et essentielt marked for flere bilfabrikanter, herunder Volkswagen, som har været aktive i landet siden 80’erne.

Annonce:

Volkswagen møder dog stigende konkurrence fra både eksisterende og nye lokale elbilfabrikanter. På trods af en 20 procent vækst i markedet i første halvdel af dette år, har Volkswagen oplevet et fald.

 

Investering i XPENG og udvikling af to nye elbiler

Som svar på dette har Volkswagen besluttet at investere 700 millioner dollar (ca. 4,5 milliarder DKK) i den kinesiske elbilfabrikant XPENG, som blev etableret i 2014.

Investeringen giver Volkswagen en 4,99 procent ejerandel i XPENG gennem en kapitaludvidelse. Resultatet er et samarbejde mellem Volkswagen og XPENG, der vil udvikle to elbiler til det kinesiske marked under Volkswagen-brandet. Den første af disse elbiler vil blive introduceret i 2026.

“De fælles udviklede elektriske modeller vil være udstyret med avanceret software og hardware for at give de kinesiske forbrugere en intuitiv, tilkoblet digital oplevelse. Alle parter vil bidrage med deres respektive kernekompetencer til udviklingsarbejdet,” udtaler Volkswagen i en pressemeddelelse.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.