Forside * Nyheder

Dobbelt-nostalgi: Fans laver PS1-agtigt ’Twin Peaks’-spil

-
(Foto: Blue Rose Team)

Du kan lege Agent Cooper i det første spil baseret på David Lynch’s serie-univers. En demo af det fan-skabte spil er netop blevet sluppet fri.

Når man tager i betragtning, at der findes tre sæsoner, en film, et hit-soundtrack, mindst én bog, og en masse fan-merchandise, er det ret bizart, at der aldrig har været lavet et ’Twin Peaks’-spil.

Hverken David Lynch eller produktionsselskaberne bag serien tilsyneladende haft trang til at give fans en rigtig, visuel, interaktiv spiloplevelse. Så nu har nogle fans taget sagen i egen hånd og har lavet et spil selv.

Annonce:

Der er, som de fleste Rec.dk-læsere vil være bekendt med, tale om en 33 år gammel serie, så det er næppe den primære ’Fortnite’- eller ’Among Us’-målgruppe, der er interesseret i et ’Twin Peaks’-spil. I stedet vil det nok være nostalgikerne blandt os, der læser videre i denne nyhed, for eksempel.

Men når det gælder spillet ’Twin Peaks: Into The Night’ er der tale om en slags dobbelt-nostalgi. For spillet er ikke bare baseret på en 33 år gammel serie, det ligner også et 33 år gammelt spil, der for eksempel kunne være udkommet til den originale PlayStation, også kendt i vore dage som PS1 fra 1994 (ikke at forveksle med den redesignede PS One fra 2000).

Søgsmål på vej?

Okay, ’Twin Peaks’ havde premiere i 1990 og PS1 udkom i 1994, men den demo, der netop er blevet lagt på nettet ligner altså i højere grad et PlayStation-spil end noget, der kunne være udkommet på en Commodore 64 eller en Amiga.

(Foto: Blue Rose Team)

Holdet bag er tilsyneladende fra Frankrig og er relativt anonyme, bortset fra navnet ’Blue Rose Team’. De blå roser er, som ’Twin Peaks’-fans vil vide, symbolet og kodenavnet for FBI-sager, der har en overnaturlig karakter. Og det må man jo sige, at ’Twin Peaks’-historien har i metermål.

Blue Rose Team skriver, de har copyright på spillet, men det virker lidt underligt, taget i betragtning, at Paramount ser ud til at eje rettighederne til alle tre sæsoner af TV-serien lige nu, og at Warner Bros. Discovery/New Line Cinema ser ud til at eje rettighederne til filmen ’Twin Peaks: Fire Walk With Me’.

Det kan naturligvis være, at de to Hollywood-giganter vil lade fans bruge materialet så længe, de ikke tjener nogle penge på det, sådan som Disney gør det med ’Star Wars’-universet. Omvendt har Paramount en historik med at slå ned på ’Star Trek’-fankreationer, så hvem ved?

Hvis du er typen, der stadig går rundt og siger ”Damn fine cup of coffee”, ”The owls are not what they seem”, kan det derfor være en god idé at hoppe herover og downloade demoen med det samme, inden den forsvinder. Den er lavet til PC-platformen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.