Forside * Nyheder

Fortsætter væksten: Netflix’ abonnements-strategi virker

-
Foto: Shutterstock.com

Det var ingen enlig svale, da Netflix’ vækst eksploderede i juni efter tjenestens tiltag mod abonnementsdeling. Også i juli voksede kundeflokken markant.

Det lader til at folk hellere vil gå til lommerne end undvære Netflix efter firmaet er begyndt at forhindre deling af abonnementer. De foreløbige statistikker og estimater for juli måned peger på, at Netflix stadig bliver ved med at vokse.

Netflix har således hentet 2,6 millioner nye, betalende abonnenter ind i juli. Det er næsten dobbelt så mange abonnenter, som firmaet er vokset med månedligt i perioden fra august sidste år og indtil juni måned i år.

Annonce:

Det var netop i juni måned, at Netflix’ vækst eksploderede som reaktion på at tjenesten nu satte forhindringer op for abonnementsdeling og samtidig var begyndt at tilbyde et billigere, delvis reklamefinansieret abonnement flere steder i verden.

I juni føjede Netflix lige under 3,5 millioner nye abonnenter til kundeflokken, hvilket så absolut var det højeste antal på en enkelt måned i firmaets nyere historie. Derefter kunne man måske have forventet, at tilvæksten ville stabilisere sig hurtigt, så snart at dem, der tidligere delte abonnementer fik tilmeldt sig tjenesten.

Støt konvertering

Men det går åbenbart lidt langsommere end forventet med at få konverteret de tidligere abonnementsdelere, hvilket siger noget om, hvor mange, der formentlig var. Det betyder samtidig, at man ikke skal blive overrasket, hvis Netflix også viser en god vækst for august.

Med andre ord er der ikke ret meget tvivl om længere, at Netflix’ stop for abonnementsdeling var en god idé for firmaet. Firmaet oplever ifølge analysefirmaet Antenna en støt vækst, der altså har været noget større end normalt over de seneste par måneder.

Disse tal angiver dog kun brutto-abonnenttilgangen og ikke netto-væksten, hvor frafaldne abonnenter er trukket fra. Men ved sin sidste regnskabsfremlæggelse i sidste måned, meddelte Netflix imidlertid, at abonnementsdeling-stoppet havde resulteret i flere tilføjelser end frafald.

Netflix meddelte ved samme lejlighed, at indtjeningen nu var højere i alle de regioner, hvor tjenesten har slået ned på abonnementsdeling. Såvel Netflix som alle de andre streamingtjenester står dog nu overfor en udfordring i form af strejkerne blandt skuespillere og manuskriptforfattere i Hollywood, der har lukket en stor del af tjenesternes egenproduktion ned.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.